"Utbrott i byn": boken

Framsidan av 'Outbreak in the Village'

'Utbrott i byn. En husläkares livstidsstudie av kikhosta. '

Det råder absolut ingen tvekan om att världens problem med Covid-19 har stimulerat enormt intresse för epidemiologi och mikrober. Människor börjar inse att händelser som den nuvarande alltid har hänt och till stor del bara kontrolleras av immunisering. Regeringar har immuniseringsprogram till förmån för medborgarna som tas för givet. Det är dags att börja förstå mer om dessa viktiga aktiviteter.

Jag har skrivit en bok (publicerad i september 2020) för allmänna läsare om min undersökning av kikhosta när jag arbetade som husläkare och höjde en familj i byn Keyworth i centrala England. Historien sträcker sig över 40 år och beskriver alla händelser kronologiskt.

När du har läst det kommer du att veta allt om sjukdomen mycket snabbt och upptäcka att det finns många tusentals som har delat den svåra och frustrerande upplevelsen av kikhosta. Det illustrerar tydligt och tydligt den vitala rollen av immunisering i förebyggandet av denna sjukdom.

Den finns som en e-bok eller i inbunden.

Den kan beställas från vilken bokhandlare som helst och jag har lagt länkar här till Springer shop StorbritannienSpringer shop USA. 

Den kan beställas via vilket Amazon-uttag som helst i inbunden eller Kindle-version. Amazon UK, Amazon USA.

Om du befinner dig utanför dessa zoner tar den här länken dig till din region Amazon-butik.

I boken beskriver jag hur jag skapade webbplatsen www.whoopingcough.net år 2000 för att hjälpa människor att få diagnosen eftersom läkare hade förlorat skickligheten att känna igen sjukdomen och trodde att den bara inträffade hos barn som inte hade vaccinerats.

Berättelsen berättar om en tid då kikhosta kom tillbaka efter en anti-vaccinskrämning och sedan slog sig ner. Den utvecklade världen trodde att den hade försvunnit men den hade inte gått alls, som jag bevisade. Jag var tvungen att skapa en webbplats för att hjälpa människor att få diagnosen eftersom deras egen läkare aldrig gjorde det! När tester kom för att bekräfta det lättare, "hittades" dessa fall som varit där hela tiden, vilket orsakade mycket förvirring. Folk tror att det har kommit tillbaka, men det har det inte riktigt, det gick aldrig bort!

Douglas Jenkinson

Registrerad läkare i Storbritannien sedan 1967. Arbetade i Afrika på 1970-talet. Tillbringade större delen av karriären inom allmänläkare i Keyworth nära Nottingham. Var också en deltidsföreläsare i allmänpraktik vid Nottingham Medical School. Blev engagerad i forskarutbildning och forskning om astma och kikhosta. Känd expert på klinisk kikhosta och tilldelad doktorsexamen efter många publikationer.

Lämna ett svar

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.