Gambar judul ngeunaan pertussis racun struktur kartun sareng téks naros upami panuduh ngagaduhan batuk anu dahsyat sabab éta mungkin batuk anu

Perwakilan 3D toksin pertussis. 6 subunit protéin. Salah sahiji sababaraha racun anu diasilkeun ku B. pertussis. Paling tiwas di orok. Bentuk toxoid aya dina sadaya vaksin pertussis acellular. https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Takuma-sa

Inpormasi Batik Whooping (halaman utama)

Ogé katelah pertussis

Pikeun gampang uih deui ka situs ieu pikeun milarian "website batuk whooping" atanapi émut "whoopingcough.net ”

Whooping batuk audio, video, inpormasi lengkep, kirimkeun kamandang anjeun, patarosanna diwalerkeun. Hiji-hijina situs anu dikhususkeun pikeun panyakit ieu.

Hésé pisan pikeun didiagnosis.

full muka dokter jenkinson batuk whooping
Dr Doug Jenkinson

Situs ieu mangrupikeun perkawis batuk whooping. Eta diadegkeun sareng aktip saprak Juli 2000.

Abdi Dr Doug Jenkinson. Kuring ngagaduhan diajar batuk whooping salaku dokter kulawarga langkung ti 40 taun di Nottinghamshire, Inggris.

Anjeun bakal mendakan jawaban kana sual naon ngeunaan batuk whooping (pertussis) di dieu.

Éta langkung umum ti jalma sadar sabab matak sasar sareng teu dibéjaan.

Hésé pisan pikeun dokter pikeun ngabiagnosa éta sabab batuk anu dahsyat tapi jarang.

Situs ieu ngabantosan dokter anjeun pikeun ngarawat diagnosis anjeun leres nalika anjeun ngarasa henteu percaya.

singgetan bagian di handap. Jangkep langkung jero ngaliwatan tautan sub-sub héjo pikeun langkung rinci

Gejala batuk whooping (angkat ka halaman gejala utama)

Kasimpulan gejala dina budak langkung ti 1 taun, pamuda sareng dewasa

Dimimitian ku sakedik tiis sareng sakapeung demam, sering sakit tikoro sareng sakedik batuk.

Saatos sakitar 7 dugi ka 10 dinten batuk mimiti sumping dina spasms batuk sinambung anu tiasa sababaraha menit.

Paroxysms batuk ieu biasana lumangsung unggal sababaraha jam sareng teu aya batin atanapi moal aya batuk antara serangan éta.

Serangan batuk tiasa dituturkeun ku utah atanapi drooling atanapi duanana. Kadang-kadang saatos paru-paru parantos dibuang hawa tina paroxysm, indrawing napas jero nyababkeun sora anu nyéép tina tikoro nalika hawa disusut deui.

Jumlah paroxysms tiasa bénten antara 5 dugi ka 50 dina 24 jam. 12 anu lumayan biasa.

Ieu tiasa langkung lami kanggo 2 dugi ka 6 minggu atanapi langkung sateuacan janten parah pisan sareng lalaunan duka dina sababaraha minggu.

Baca Blog nu "Janten Anjeun Pikir Batuk Whooping"

Kasimpulan gejala dina orok

Bayi tiasa sakit pisan sakit batuk whooping khusus upami henteu imunisasi. Saratus saratus kamungkinan maot ti dinya najan perawatan médis pangsaéna. Éta henteu jarang. Dina taun-taun ayeuna kira-kira hiji dina sarébu nuju nyekel éta kecuali indung anu nembak ditembak nyurung.

Bayi lemah teuing pikeun tetep batuk sacara telenges sareng maranehna rawan henteu ngaleungitkeun nafas deui nalika paroxysm atanapi sakapeung ngan eureun napas tinimbang batuk. Sadaya orok sareng batuk whooping peryogi perawatan rumah sakit.

Pangobatan batuk whooping (angkat ka halaman perawatan utama)

Kasimpulan perawatan

Upami ditangkep dina tahap mimiti-awal sateuacan gejala dikembangkeun pinuh, dina conto 10 dinten panginten, antibiotik sapertos azithromycin tiasa ngirangan parna. Upami parantos dipasihan dina jaman inkubasi tiasa dicegah deui.

Antibiotik anu sarua dianggo dina mimiti 3 minggu ti mimiti pikeun nyegah nyebarkeun éta ka batur, tapi saatos ayeuna ieu teu dipikabutuh sareng henteu aya mangpaatna.

Orok kedah di rumah sakit pikeun pangobatan sareng dukungan sareng aranjeunna peryogi pangabutuh gumantungna.

Ubar batuk sareng inhaler henteu ngabantosan.

Pencegahan batuk whooping (angkat ka halaman pencegahan utama)

Ringkesan pencegahan

Salila periode inkubasi, nyaéta 7 nepi ka 10 dinten, antibiotik sapertos azithromycin tiasa nyegah ngembangkeun.

Imunisasi mangrupikeun metode pencegahan kapala. Program anu tepat beda-beda ti hiji nagara ka nagara tapi sok diwangun ku kursus primér tilu suntik dina interval bulanan dimimitian dina umur 2 sasih umur. Boosters biasana dipasihkeun dina selang taun.

Suntikan booster nalika pertengahan kakandungan nyegah kalolobaan kasus anu bakal lumangsung dina sababaraha bulan mimiti kahirupan, anu mangrupikeun umur anu paling bahaya.

Kekebalan herd mangrupikeun aspék anu paling kuat pikeun pencegahan batuk anu ngaleungitkeun nyebarkeun upami aya tingkat anu hadé kekebalan individu. Kekebalan individu asalna tina imunisasi sareng panyebaran kalana ka inféksi anu tiasa naekeun kekebalan dina jalma anu sateuacana tanpa urang sadar.

Pituduh pikeun bahan sanés dina situs ieu

Aya langkung ti 30 halaman sareng masing-masing dikhususkeun pikeun topik anu khusus. Anjeun ayeuna dina imah halaman anu nyimpulkeun inpormasi penting. Kaca penting ngeunaan kaayaan inpormasi ieu nyaéta gejala _______ anggapanana _______ pacegahan. Pamakéan antibiotik ditutupan teuing sareng detail dina Gejala awal. Ogé penting pisan kumaha Laboratorium negeskeun éta.

sora gaduh halaman anu misah sanaos didaptarkeun dina gejala kaca. komplikasi mangrupikeun halaman penting pikeun sababaraha sareng FAQ mangpaat sareng langsung. The pangalaman halaman tiasa ngajamin deui pikeun jalma anu gaduh waktos anu dahsyat sareng pemikiran naha aranjeunna ngan ukur. Aya hiji halaman anu dikhususkeun pikeun hiji carita khususna

nu kira-kira halaman nyarioskeun ka anjeun ngeunaan kuring sareng naha kuring tiasa nyalira kuring nyebat kuring ahli pikeun batuk whooping klinis. Upami Anjeun milarian bantosan pribadi kuring tiasa ngabantosan dina pituah halaman Upami anjeun ahli klinik sareng anu panginten Diagnosis klinis ieu mangrupikeun inpormasi.

dina suplemén bagian anu aya Kumaha anjeun nyekel éta?_____Saha anu nangkeupan éta?_____ sareng Kumaha efektifna imunisasi? Aya sababaraha umum statistik jeung meja nunjukkeun sabaraha kasus di nagara anu béda. Jadwal imunisasi pikeun AS _______ éta UK _____ sareng Australia aya di dieu

Ngartos kana panyakit ieu parantos parobihan sareng dibahas dina Panempoan modéren halaman sareng aya perkawis sanés naha parantos aya Resurgence tina batak whooping. wartos dipidangkeun dina halaman éta sareng sanés aya inpormasi dina Ulikan Keyworth, kampung Nottinghamshire dimana panalungtikan kuring parantos didasaran.

Anjeun tiasa mendakan seueur tautan éksternal ogé, sareng tangtos aya undangan email kuring kalayan pangalaman atanapi inpormasi anjeun, pasti rahasia pasti.

Upami anjeun henteu yakin naon anu anjeun gaduh anjeun badé nganjang kana Inggris Situs wéb NHS dina panyakit umum. Batuk mangrupikeun jalan anu rada handap.

Website AS CDC kagungan inpormasi ngeunaan batuk

Aya inpormasi ngeunaan batak whooping di Wikipédia

tingalian

Halaman ieu parantos diulas sareng diénggalan ku Dr Douglas Jenkinson 20 November 2019

Tutup Menu
InggrisPerancisJermanSpanyolItaliaWalandaDenmarkNorwegiaPortugisSlovakSwédiaCzechHindiUrduAfrikaansArabBengaliBulgariaCina (Basajan)KroasiaFilipinoFinlandiaYunaniGujaratiIbraniHungariaIslandiaIndonesianJepangKoréaLativiaLituaniaMelayuMaltesemaoriMyanmar (Burma)NepalPérsiangagosokPunjabiRomaniaRusiaSerbiaSloveniaSundaSwahiliThailandTurkiUkraniaVietnam
%d blogger kawas kieu: