Ervaringen verteld door bezoekers

Als u verhalen zoekt van mensen die moeilijke ervaringen hebben gehad met kinkhoest, vindt u ze allemaal hieronder.

De berichten staan ​​in chronologische volgorde met de nieuwste eerst.

Enkele jaren geleden hielp ik een man in de VS om de diagnose te krijgen nadat hij duizenden dollars aan specialisten had uitgegeven. Hij was zo boos over de frustratie van zijn ervaring dat hij alle details van zijn verhaal op een website plaatste. Ik weet dat duizenden mensen zich met het verhaal zullen identificeren. Het is informatief, geruststellend maar ook beangstigend en leerzaam. Ik raad een kijkje aan, niet alleen omdat ik naar rozen ruik, maar omdat het zo'n fascinerend verhaal is met belangrijke lessen voor artsen.

Terug naar de startpagina

Half januari 2020 begon ik me onwel te voelen, alsof ik verkouden werd. De volgende dagen ontwikkelde ik aanvallen van een vreselijke hoest, die mijn hele lichaam greep, mijn ogen het gevoel gaf dat ze eruit zouden springen, en waarbij mijn keel in een spasme ging, zodanig dat het enkele seconden tegelijk was , Ik kon niet in- of uitademen, met een angstaanjagend gevoel dat ik zou kunnen sterven. Dit werd verergerd door grote hoeveelheden dikke, kleverige afscheidingen die mijn neus blokkeerden.

Ik werd elke nacht verschillende keren wakker, al midden in een gevecht, hijgend naar adem, en kon zelfs maar een beperkte hoeveelheid slaap krijgen door bijna rechtop in bed te zitten. Tijdens een hoestbui voelde ik een scherpe pijn in mijn lies en was ik bang dat er iets was gebeurd waar ik jaren geleden een hernia-operatie had ondergaan. Hierna ging ik bijna reflexmatig op mijn knieën zodra een aanval begon, om de druk in mijn buik te minimaliseren, en eindigde ik meestal op handen en voeten, omdat dit intuïtief de beste manier was om ermee om te gaan. Het volstaat om te zeggen dat het rommelig was, dus plaatste kranten bij het bed om de vloer te beschermen. Gewoon mijn nek buigen om naar boven of naar beneden te kijken en geeuwen veroorzaakte meteen een hoestbui. Tussendoor voelde ik me normaal, afgezien van de angst om de volgende te verwachten. Tijdens een andere aanval lijkt het alsof ik mijn kaak tijdelijk ontwricht, wat een paar uur erg pijnlijk was.

Ik was helemaal vergeten te vermelden dat mijn stem - normaal gesproken een rijke bas - erg werd aangetast, en nog steeds gedeeltelijk falsetto en fragiel - niet lang kan praten zonder dat het gaat.


We wonen in Massachusetts, VS en na drie weken, waaronder een ziekenhuis
reis, vier doktersbezoeken en vele, vele nachten van voortdurend onderbroken
slaap, eindelijk kregen we de diagnose kinkhoest voor mijn 12-jarige tweeling
jongens.

Wat dit bijzonder frustrerend maakte, was het feit dat ik was opgevoed
het idee van de ziekte voor de artsen meer dan een week geleden, en mijn kinderen waren dat niet
ertegen geïmmuniseerd, en de dr's wisten dat - maar ze geloofden het gewoon niet
mij toen ik de ernst van de symptomen beschreef. De jongens waren niet erg
"Ziek" toen we de artsen bezochten. In de afgelopen drie weken waren de jongens
getest op streptokok (negatief) en gediagnosticeerd met allergieën (hond en pollen),
bijholte-infecties en "hoesten" (wat betekent dat in vredesnaam!). Ze waren
gegeven een Albuterol-inhalator, een Flovent-inhalator, Singulair-pillen, Robitussin
hoestsiroop, codeïne hoestsiroop, zonder recept Sudafed (decongestivum),
Rhinocort neusspray en een pil genaamd Hydrocodone om ze uit te schakelen
nacht om hen te helpen slapen. We hebben ook homeopathische fosfor 30C-pillen geprobeerd.
En we gingen naar buiten en haalden een luchtreiniger! Ik weet zeker dat je niet verrast bent
dat niets werkte - zelfs de Hydrocodone niet.

Toen belde de schoolverpleegster (voor de zoveelste keer) en echt aangemoedigd
mij om opnieuw in kinkhoest te kijken. Ik heb je site gevonden en heb de moed gekregen
om terug te gaan naar de dr's. Ik vertelde de verpleegster en Dr. dat we NIET zouden GAAN
VERLAAT het kantoor totdat ze een van mijn kinderen een "kinksessie" hebben horen horen.
Welnu, na ongeveer 35 minuten startte een van hen in een bijzonder
dramatische spasmen met het hoesten, kinkhoest, rood gezicht, verlies van adem, plakkerig
schuimend speeksel, braaksel en alles. Ze konden het bijna niet geloven, omdat
anders keek en klonk mijn kind een beetje onder het weer. ik zei
"Ik zei het toch! Dit is wat ons wekenlang 's nachts wakker heeft gehouden!
Dit is waarom ik bang ben geweest om hun kant te verlaten omdat ik dacht dat hij
zou stikken en sterven! '

ZORG ERVOOR DAT MENSEN WETEN DAT DE KINDEREN "GOED" KUNNEN LIJKEN TUSSEN BOUTS!
Ik weet dat je dit op de site behandelt, maar het kan niet te krachtig worden herhaald.
Dit was echt een geweldige ervaring ... met de ironie die het kostte
schoolverpleegster en een moeder om de artsen te laten luisteren.





Beste Dr. Jenkinson,

Bedankt voor uw website die een helpende hand biedt aan ons allemaal die zonder diagnose naar huis worden gestuurd door onze gestresste huisartsen.

Ik wil toevoegen aan de ervaringen van mijn lotgenoten voor het geval het iemand helpt. Ik brak 7-ribben tijdens mijn kinkhoest. Drie aan de ene kant, vier aan de andere. Het heeft lang geduurd om dit gediagnosticeerd te krijgen. Verscheen niet echt op Xray, het moest een CT-scan zijn.

Ik ben een gezonde vrouw van in de vijftig met een goede botdichtheid. Dus ik had gewoon 'pech' volgens de longspecialist die ik uiteindelijk betaalde om te zien. Niet om iedereen bang te maken, mijn zaak is ongebruikelijk. Maar houd er rekening mee dat het mogelijk is om een ​​of twee ribben te breken en het is de moeite waard om te weten dat je dat hebt, hoewel er geen behandeling is die je voorzichtig moet zijn met tillen, enz.

Ik voel me nog steeds kwetsbaar in de ribben en borst, 17 maanden later, en worstelen met een strakke borst en korte ademhaling, vooral bij koud weer.

Ik raad trouwens aan om 's nachts tijdens het paroxismestadium een ​​luchtbevochtiger bij het bed te gebruiken. Het verlicht dingen een beetje.

Houd het goede werk op.


november 2019

Mijn 13-maand oud begon wat leek op een normale verkoudheid, maar na ongeveer een week werd haar hoest erger tot het punt waarop ze een paar seconden zou stoppen met ademen en moeite had om op adem te komen. Na een paar dagen online onderzoek te hebben gedaan en haar hoest niet beter te hebben, raadpleegde ik de huisartsverpleegkundige van mijn arts die me vertelde dat dit waarschijnlijk een virale infectie was en dat er niets aan de hand was. Ik was niet blij met dit antwoord, maar dacht dat we zouden afwachten. Ik probeerde haar "toevallen" op te nemen, hoewel ik rende om haar elke keer te proberen en alleen de laatste 20 seconden of zo wist op te nemen .. toch kon je zien dat het geen normale hoest was en na 3-kinderen had ik veel typen gehoord hoest Nooit zo. Vooral zonder andere tekenen van ziekte. Geen koorts, geen loopneus. Hoestaanvallen duren ongeveer 1 min bijna elk uur. Luide geluiden bij het inademen tussen hoesten. Hijgend naar lucht ...
De volgende dag had mijn arts de aantekeningen van de behandelend verpleegkundige en mijn twijfels over kinkhoest gezien, dus belde ze me terug en stuurde me naar een andere kinderarts om haar op deze ziekte te testen. Deze nieuwe arts lachte me bijna uit, zelfs nadat ik mijn opname had gehoord en nadat ik mijn voet had neergelegd, stemde hij er uiteindelijk mee in haar te testen, hoewel hij me ook verzekerde dat het viraal was. Later die dag belde ik mijn arts en vertelde haar opnieuw over mijn twijfels en over hoe als ik 1 week zou wachten op de resultaten het te laat zou zijn om haar te behandelen en haar vertelde over deze website en hoe ik bijna zeker was dat dit is wat dit was .
Veel telefoontjes later snel vooruit en ze stemde uiteindelijk in om sommige antibiotica (azithromycine) voor te schrijven als preventie.
2 dagen in de medicatie werd de hoest merkbaar beter en na de 5 dagen kuur is de hoest nu heel incidenteel. Hoewel ik heb gehoord dat medicijnen waarschijnlijk niet erg zouden helpen, in ons geval deed het dat wel.

Ik heb eindelijk de resultaten gekregen van haar nasopharyngeale uitstrijkje vandaag en het is positief teruggekomen voor kinkhoest.

Deze website was zeer nuttig bij het diagnosticeren van kinkhoest en dr. Jenkinson is ook zeer ruimdenkend, behulpzaam en vriendelijk.

Dank je wel.


Oktober 2019

Ik heb onlangs kinkhoest opgelopen die ik zelf heb gediagnosticeerd op deze website. Het was een leerboekgeval dat begon met een lichte hoest maar geen andere symptomen. Ik heb meestal problemen met nasale infusie, dus dacht dat het was dat hoewel mijn gebruikelijke neusreiniging en steroïde neusspray niet hielp, wat me verdacht maakte. Ik merkte toen ongeveer twee weken op dat ik me plotseling verschrikkelijk voelde. Ik nam nog steeds de moeite niet om naar de huisarts te gaan, omdat de laatste keer dat ik na de neusdruppel was en ik naar de huisarts ging om een ​​neusspray op recept aan te vragen, ik naar de A&E werd gestuurd en 9-uren doorbracht om te horen dat neusspray!

Later die nacht begon het paroxismale hoesten. Ik begon te braken na hoesten en ontdekte dat ik niet kon ademen. Mijn eerste Google-zoekopdrachten leidden me naar laryngospasme, wat er gebeurde toen slijm mijn stembanden bedekte. Ik heb wat nuttig advies gevonden over het heropenen van de luchtwegen die iedereen hier zou kunnen proberen. Ik stel voor om het te googlen voor advies.

Ik ging naar de huisarts en kreeg amoxicilline voorgeschreven en werd gediagnosticeerd met bronchitis. Mijn longen waren helder. Mijn hoest werd steeds erger dus ik ging door met zoeken op Google totdat ik je site vond en besefte dat ik kinkhoest had. Ik ging terug naar de huisarts en vertelde haar wat ik dacht dat ik had. Ik weet niet zeker of ze me geloofde, maar ze gaf me claritromycine, bestelde bloedonderzoek en röntgenfoto van de borst. De bloedtest was niet doorslaggevend en de röntgenfoto van de borst vertoonde een oplossende infectie. Ik heb nooit een definitieve diagnose gekregen, maar wist zeker dat ik dat heb. Ik ben nu 7 weken en het lijkt op te lossen met veel minder hoesten, maar spierpijn op de borst beperkt mijn beweging en ik ben nog steeds zwak en moe. Ik ben tenminste niet langer bang om te slapen, maar ik moet nog steeds rechtop slapen, wat ik nu al minstens 4 weken doe.

Mijn dochter, die op een kostschool zit, begon vergelijkbare symptomen te vertonen over 3 of 4 weken nadat mijn symptomen voor het eerst verschenen. Gezien wat ik op deze site heb geleerd, legde ik haar school uit dat ik dacht dat ze misschien ook kinkhoest had en dat het absoluut noodzakelijk was om zo snel mogelijk profylactische antibiotica te krijgen om te voorkomen dat ze volledig opgeblazen pertussis kreeg. Ik werd gekastijd en vertelde dat ze immuun was sinds ze 9 jaar geleden was gevaccineerd. Natuurlijk bleef ze erger worden en ze bleven mijn smeekbeden negeren, dus ik pakte haar op van school en liet haar testen op pertussis bij een privé-huisarts. Die vent dacht ook dat ik gek was, maar sinds ik betaalde, testte hij haar.

Onnodig te zeggen dat ze positief terugkwam en nu antibiotica krijgt, hoewel het te laat is om het ergste van de ziekte te voorkomen. Aangezien ze op kostschool zit, kunnen ze een uitbraak krijgen, hoewel ik betwijfel of ze het zullen diagnosticeren. Ik verwacht dat ze deze periode moeite heeft met haar beroepsopleiding, wat we hadden kunnen vermijden als ze naar me hadden geluisterd. Ik kan nu tenminste met zekerheid zeggen dat ik kinkhoest had, omdat haar test positief was. Ik moest alleen op mijn geschiedenis vertrouwen.

Ik vond de hele aflevering frustrerend. Ik begrijp dat wat zeldzaam is, zeldzaam is en dat ouders soms overijverig zijn, maar mijn geschiedenis was een leerboek en gezien de omstandigheden en overheidsrichtlijnen had mijn dochter profylactisch moeten worden behandeld.


5 september 2019

Hoi! Ik ben 29 jaar oud met een bijna 4-jarige zoon. Hij had een hoest die op 6e begon en die geleidelijk erger werd. Na 10 dagen bracht ik hem naar de Dr. Normaal gesproken breng ik mijn kind niet naar de dokter voor een hoest, omdat ik een verpleegster ben, en weet dat de meeste hoesten viraal zijn. We wonen in de zuidelijke Verenigde Staten.

Nadat ze naar de dokter was gegaan, gaf ze een Rx voor azithromycine en liet me weten dat dit longontsteking zou dekken zoals het was geweest. 5 dagen later was de hoest erger met nog frequenter braken .. de school belde, enz. De hoest was natuurlijk niet constant, maar toen hij hoestte, was het zo moeilijk dat het ademhaalde en hem tot braken leidde elke keer.

We hebben een bevochtiger en mucinex geprobeerd. Dat hielp niet.

Ik nam hem terug naar de dokter na dag 17 en een thoraxfoto werd besteld, wat natuurlijk normaal was. De artsen hadden hem nog steeds niet horen hoesten. Hij hoestte, niet volledig fit, en de dr zei: "Laten we hem wat albuterol geven". We hebben dat geprobeerd en het hielp niet. Op dag 24 deed ik mijn eigen onderzoek naar UpToDate en vond daar UW video, die me naar uw website leidde! Uw website is zo behulpzaam en perfect! Toen ik de video van kinkhoest hoorde ZONDER de kink, klonk het gewoon als de hoest van mijn zoon.

Ik bracht hem de volgende dag naar de dokter met je afdruk voor artsen. Ik legde haar uit dat ik op medisch gebied ben en het gevoel heb dat dit pertussis is. Ze antwoordde dat ze dacht dat het meer gerelateerd was aan astma. Ik vertelde haar dat niemand in mijn familie astma of een geschiedenis van allergieën heeft, en hij ook niet, en dat hij niet piept. Ik vertelde haar toen dat ik een video had die ik voor haar zou willen spelen over de kinkhoest zonder de kinkhoest en ze werd beledigd! Ze vertelde me: 'Ik weet hoe kinkhoest klinkt. Dat hoef je niet te spelen. Als ik ernaar wil luisteren, kan ik zelf op UpToDate gaan. ”Op dat moment durfde ik haar je print niet uit te delen ...

Ze testte hem echter wel op kinkhoest met PCR, maar vertelde me: "Ik denk echt dat dit astmatische hoest is, laten we doorgaan met albuterol en wat inhalatie-steroïden toevoegen." Ik daarentegen wist zeker dat hij kinkhoest had.

Vandaag kreeg ik de oproep dat zijn resultaten positief zijn. Bedankt voor je website en de video die ik vond van de "minder klassiek" of moet ik nu "meer klassiek" zeggen, kinkhoest zonder de kink!

Mijn zoon is op de hoogte van al zijn vaccinaties inclusief Tdap. Omdat hij echter bijna 4 is en volgende maand de volgende dosis moet krijgen, denk ik dat zijn immuniteit afnam!

Nogmaals bedankt.


Bedankt voor de informatie op uw site. Het is goed om te weten dat ik niet de enige ben die deze vreselijke symptomen ervaart.
Ik heb ongeveer drie weken hoest gehad en het wordt erger dan beter. Ongeveer een week later, ervoer ik voor het eerst een sterke hoestaanval waardoor ik niet meer in staat was om lange tijd daarna te ademen. Het voelde alsof ik geen longen had - de lucht kon nergens heen. Ik vermoedde een ingeklapte long. Ik heb sindsdien vaak dergelijke aanvallen gehad, mijn vrouw, dochter en mijzelf angst aangejaagd.
Ik ben bij twee huisartsen geweest en ze hebben me allebei verschillende anti-biotica hoestonderdrukkers en allergiegeneesmiddelen gegeven, maar niets is effectief geweest. Ik vertelde de arts over mijn angst dat het kinkhoest was, maar hij deed geen moeite om het te laten testen. .
Ik heb trouwens wel iets gevonden dat nuttig zou kunnen zijn. Het natuurlijke instinct bij het snakken naar adem is om lucht door de mond te slikken. Dit is onmogelijk na een hoestbui - de longen lijken gesloten te zijn. Als ik echter door mijn neus adem, lijkt de lucht binnen te komen en kan ik mijn ademhaling veel sneller herstellen. Ik kan niet beloven dat het voor iedereen of altijd zal werken, maar het is het proberen waard als je merkt dat je niet kunt ademen.


Bedankt voor je website. Het was van onschatbare waarde en hield me gezond.


Ik heb nog steeds last van de gevolgen van vermoedelijke kinkhoest - nu vijf of zes weken. Ik had moeite om op het werk te blijven en had weinig slaap gehad vanwege de vroege uren hoesten, kokhalzen en dan constant braken. In dit stadium had ik de huisarts twee keer bezocht; de ene verklaarde dat ik een verkoudheid / bovenste luchtwegenvirus had, de andere was het ermee eens maar dacht dat de symptomen overeenkwamen Kinkhoest - als ik 10 maanden oud was, niet 47 jaar! Het engste was dat ik na hoesten en braken geen adem meer kon halen - niet alleen voor een paar seconden, veel langer - het was alsof iemand huishoudfolie over mijn gezicht had geplaatst. Mijn vrouw is verpleegster en ze was erg bezorgd. Na een derde opeenvolgende nacht van dit verstikkingsniveau stond mijn vrouw erop me naar de ED van mijn plaatselijke ziekenhuis bij 05 te brengen: 00 in de ochtend. X-stralen van de borst waren helder, zuurstof in het bloed normaal. De ED Dr was erg sympathiek en wist dat ik 'niet gelijk' had, maar kon alleen hetzelfde zeggen als het GP - bovenste luchtwegvirus. Hij heeft me doorverwezen naar de ENT-registrar, die me met een nasendoscoop heeft onderzocht en wat adenoïde ontsteking heeft gevonden. Hij schreef een maagzuurremmer voor om te voorkomen dat reflux mijn luchtwegen verbrandde. Ik werd gedwongen om anderhalve week vrij te nemen en twee keer de huisarts bezocht; eerst Amoxycillin voorgeschreven krijgen - en dan de laatste keer nadat ik weer aan het werk was (niet dat ik me veel beter voelde, maar ziekteverlof is iets dat ik zelden heb gebruikt) besluit mijn huisarts bloedonderzoek te doen en ze naar Londen te sturen voor kinkhoestanalyse . Ironisch genoeg vertelde ze me dat ik misschien voorbij het stadium was waar het toch kon worden geïdentificeerd! Een vreselijke tijd op het werk doorstaan ​​en waarschijnlijk meer vrije tijd moeten nemen. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en kan meevoelen met andere opmerkingen over de viscus-aard van het slijm en de alarmerende aard van de kortademigheid na ernstige hoestbuien.


Ik had kinkhoest in de zomer en herfst (Omaha, NE). Deze site was erg nuttig. Het gaf me het gevoel dat ik niet gek werd. Ik heb nog steeds mensen ontmoet die me niet geloven als ik erover praat. Ik had een hoest / hijgende aanval op het kantoor van de Dr met de Dr. die daar stond. Hij geloofde me nog steeds niet. Of misschien kon het hem gewoon niets schelen.

Dat was het ergste deel van de ziekte; iedereen dacht dat ik het goedmaakte (behalve mijn vriendin die me moest verdragen midden in de nacht wakker te worden zonder te kunnen ademen).

Aan iedereen die dit leest en er zeker van is dat ze pertussis hebben, eisen dat ze een PCR doen of iets om te bewijzen dat je niet vol met onzin bent. Het is de moeite waard wat u ervoor moet betalen, alleen om mensen op hun plaats te zetten. Dat is de enige spijt die ik had.

De grootste hulp was een kleine doorzichtige hoestdaling op recept (ik herinner me de naam niet) die de hoest en dus de hijgende aanvallen heeft voorkomen. Nou, het heeft ze niet allemaal voorkomen, maar wel geholpen. Ik moest het elke 4-uren nemen, dus ik moest er omheen slapen. Blijkbaar is het een gevaarlijk medicijn dus dat droeg bij aan mijn angst. Ik moest stoppen met het drinken van frisdrank en verloor een ton gewicht omdat eten mijn snakken zou veroorzaken. De hele beproeving duurde ongeveer 3 maanden en nam langzaam af. Wat een nachtmerrie ... Mijn vriendin heeft nog steeds flashbacks als ik ergens in sta.

Hartelijk dank,


Hallo Dr. Jenkinson,

Hartelijk dank voor uw website en uw levenswerk om de wereld te informeren over kinkhoest.

Ik werd verkeerd gediagnosticeerd door 4-artsen, die me het gevoel gaven dat ik de symptomen overdreef. Na 2 weken verschrikkelijk te hebben geleden en het einde van mijn tethering te hebben bereikt, vond ik een arts die eigenlijk gewoon "luisterde" en de diagnose meteen stelde. Het herstel is aan de gang en verbetert dagelijks. De site van dokter Jenkinson is een godsgeschenk.

ADVIES VOOR LIJDEN: Ochtendhoest is absoluut het ergste en echt slopend. Mijn advies is om de hoest te onderdrukken wanneer je wakker wordt, maar neem ONMIDDELLIJK een hete stoomdouche, de stomste die je kunt verdragen. Adem diep in door de mond terwijl je weg dampt. Weersta de verleiding om te vroeg te hoesten totdat je de nare slijmachtige deeltjes (de echte oorzaak van de hoest) voelt condenseren en losser worden. Dit kan tot 2 of 3 minuten duren, maar geloof me, de voordelen zijn het waard. Je zult het slijm in minder pogingen en met veel minder inspanning kunnen ophoesten .. Snel herstel voor iedereen ..

Ik had kinkhoest afgelopen februari, en zoals veel mensen die het hebben opgelopen, wist ik niet wat het was. Ondanks dat ik vijf artsen had geraadpleegd (twee huisartsen, twee ER-artsen en één longspecialist), bleef ik in het donker achter. Zelfs laboratoriumresultaten kwamen negatief terug voor iets anders dan de gewone hoest. Pas toen ik je website ontdekte, besefte ik waar ik mee te maken had. De symptomen en audiobestanden op uw website kwamen overeen met mijn conditie met een tee!

Zoals u hebt geadviseerd, heb ik de informatie afgedrukt en aan mijn artsen gegeven. Twee ervan stonden open voor wat je te zeggen had, maar één voelde zich beledigd en stelde zijn ego voorop aan mijn welzijn. Gelukkig had ik op dit moment al azithromycine, wat hielp om de bacteriën onder controle te houden, maar ontdekte dat de corticosteroïde-inhalers mijn toestand alleen maar verergerden. Ik hoopte dat de kinkhoest na drie maanden zou verdwijnen. Maar helaas, het zou vijf lange maanden duren voordat ik er geen sporen meer van had. Ik moest in deze periode langetermijnwerkmogelijkheden afwijzen omdat ik gewoon niet kon werken. Het leven was geen picknick.

Ik wil graag iets delen dat ik tijdens deze beproeving heb geleerd. Het kan iemand helpen die deze vreselijke ziekte ondergaat.

Om te voorkomen dat ik de "whoop" krijg in het midden van een paroxysma, zou ik eerst alle resterende lucht in mijn longen (of middenrif) legen voordat ik inadem. Ik begrijp dat de neiging van een persoon is om meteen te ademen, omdat hij of zij is al zonder lucht geweest van al het hoesten. Maar ik ontdekte dat het uitblazen van alle lucht eerst mijn keel en longen aanzienlijk ontspande. Pas toen kon ik beter ademen zonder dat gierende geluid te creëren. Ironisch genoeg zorgde deze methode voor meer lucht om mijn longen veel sneller op te vullen dan door simpelweg meteen in te ademen. Deze kleine truc heeft me enorm geholpen!

Ik moet ook zeggen dat de term "kinkhoest" een ernstige verkeerde benaming is. Deze ziekte zou eigenlijk "hijgenhoest" moeten worden genoemd, want dat is wat er echt gebeurt. Je snakt letterlijk naar lucht omdat het voelt alsof er opeens niet genoeg om je heen is. Je verdrinkt en je bent niet eens in het water! Want als je erover nadenkt, wat is een "whoop" ??? Niemand weet wat dat betekent. En nog belangrijker, niemand weet hoe dat klinkt. Maar met 'hijgen' weet iedereen hoe dat voelt.

Na deze beproeving te hebben overleefd, heb ik gemerkt dat mijn longen niet meer hetzelfde zijn als vroeger. Ik ben nu gevoelig voor plotselinge temperatuursveranderingen (bijv. Het verlaten van een kamer met airconditioning) en soms zelfs voor ijswater. Ik zou plotseling in een hoestbui barsten en daarna helder of lichtgrijs slijm verdrijven. Mijn fysiotherapeut (die nuttiger is geweest dan mijn andere zorgverleners) vertelt me ​​dat dit nu mijn 'nieuwe normaal' is. Als je advies of suggesties hebt over hoe ik mijn longen kan herstellen, zou ik het zeer op prijs stellen.

Ik heb iedereen aangemoedigd om met hun arts te praten over het krijgen van boosterschoten, omdat vaccins een vervaldatum hebben - ongeacht hun politiek rond vaccinatie. Een gewaarschuwd iemand telt voor twee. Mijn arts heeft DPT niet eens genoemd en ik ben zijn cliënt al meer dan 25 jaar geweest.

Nogmaals bedankt voor je werk en je website! Het was zeer nuttig.


Good Morning,
Na vier artsen, één röntgenfoto van de borst, drie veel antibiotica, steroïden (voor een vermeende allergische reactie op mijn eerste antibiotica en antacida om de enorme doses steroïden tegen te gaan), kwam mijn bloedtest deze week eindelijk terug en bevestigde ik dat ik ( had) kinkhoest. Ik vond je website enorm nuttig en ondanks klassieke symptomen (hoewel ik in het begin geen keelpijn had) en eigenlijk dacht dat ik halverwege zou sterven bij het begin van de 'whoop', ben ik nog steeds 'aan het lijden' 7 weken na hoesten. Dit alles ondanks het feit dat de eerste arts die ik zag vrijwel klaar was om me naar huis te sturen met een 'waar verspil ik mijn tijd aan' totdat hij zich realiseerde dat ik vijf keer longontsteking had gehad !!! Hij maakte echter nog steeds duidelijk dat hij het gevoel had dat ik mijn symptomen overdreef.


Bedankt dokter Jenkinson voor het belichten van deze ellendige ziekte en het beschrijven van de ontwijkende symptomen. Ik hoop echt dat andere leden van je beroep er acht op slaan.

Ik ben een oudere man, 71 jaar oud, woon alleen hier op de heidevelden in Zuid-Schotland, en was zo bedroefd door het gejank en 's nachts na de eerste week van de ziekte, dat ik op een zondagochtend naar mijn plaatselijke slachtoffer ging in Ayr, 30 mijlen verwijderd! Na een uitgebreid onderzoek kreeg ik van een arts te horen dat het slechts een milde keelinfectie was en werd het afgewezen. Deze hoest is camera verlegen. Gelukkig adviseerde de oudere verpleegster mij om mijn huisarts te bezoeken.

Het duurde echter nog twee persistente bezoeken aan mijn huisarts voordat het naar behoren werd gediagnosticeerd als WC ... veel te laat voor antibiotica (zeiden ze). Was het ongeval van Ayr waakzamer geweest.

Het is nu op zijn 87e dag zonder zilveren voering in zicht! Wat niemand echt waardeert, zijn de lange, saaie nachten, angstig hoesten, steeds maar door, tot het ochtendgloren! Hoestmiddelen zijn volkomen nutteloos.

Na een tweede verkoudheid wordt mijn nachthoest nu chronisch. De slaap is volledig uit, waardoor iemand zich totaal verlaten voelt door een ogenschijnlijk onverschillig medisch beroep.


Bedankt dat u zo snel contact met me hebt opgenomen, Dr. Jenkinson. Uw aanbevelingen marcheerden met mijn conclusies en hebben me gerustgesteld dat ik de juiste beslissingen nam. Gelukkig zijn er geen jonge kinderen in het gezin. Ik houd haar nog een paar dagen thuis van school; hopelijk tussen dat en voorzichtig zijn met hoesten in een zakdoek, weg van mensen, zal ze niet besmettelijk zijn.


Helaas heeft de CDC geen echt gezag over beslissingen van de staat / lokale gezondheid. De VS zit nogal vol dwaze mensen die bang zijn voor een sterke federale overheid en vechten als in het nauw gedreven dassen bij elke uitbreiding van de federale autoriteit. Kortzichtig en dom in de moderne wereld, maar ... Ik kan alleen maar zeggen dat de Britten buitengewoon veel geluk hebben met de NHS.


Hi!
Bedankt voor je site die me het vertrouwen geeft assertief te zijn tegenover mijn huisarts die categorisch verklaarde dat ik geen kinkhoest had!

Ik presenteerde me aanvankelijk in de fase voorafgaand aan de paroxismale fase, omdat de hoest zo ernstig was geweest dat ik spieren in mijn buik en ribben trok en zoiets nog nooit had meegemaakt. Ik ging terug naar een andere arts toen de paroxismale fase begon en ik had moeite om te ademen en brak af en toe heldere vloeistof - hij was niet erg behulpzaam.

Ik deed toen wat van mijn eigen onderzoek en kwam op je site na het googlen van mijn symptomen en het bedenken van mogelijke kinkhoest - ik nam je advies en liet mijn man een aflevering opnemen die tien minuten duurde - een tweede huisarts keek er 8 seconden naar en was het ermee eens dat het op kinkhoest leek. Ik heb zojuist een bevestiging ontvangen van kinkhoest van Public Health England die door het lab werd gemeld - de huisarts had hen niet op de hoogte gebracht. Dankzij uw site had ik een jonge huisarts kunnen krijgen om het juiste antibioticum voor te schrijven tijdens het infectieuze stadium en na een vreselijke nacht overtuigde een derde arts om te controleren op huidige infectie en antilichamen - ze wilden me alleen maar bewijzen dat ik was geïmmuniseerd en om aan te tonen dat ik antilichamen had! De senior partner (2e arts die mij had gezien) had de jonge arts ook te veel uitgesloten van het contacteren van PHE omdat hij ervan overtuigd was dat hij degene was die gelijk had.


Mijn achtergrond. 62-jarige mannelijke Londoner, semi-gepensioneerd, overgewicht maar niet zwaarlijvig, normaal gesproken een redelijk fit gymgebruiker, wandelaar en occasionele golfer. Alleen reguliere medicatie die ik neem is Allopurinol voor jicht.

Vanuit een onbekende besmetting begon ik weken geleden de 'hoest als geen ander' 3 te hoesten, op dat moment niets ernstigs, maar wat ongebruikelijk was, was dat er geen slijm in mijn neus kwam dat de hele tijd geblokkeerd is gebleven. Dit was het eerste jaar dat ik een griepprik had, dus ik besloot ten onrechte, gelukkig, dat de griepprik de aard had veranderd van wat anders de gebruikelijke hoest / verkoudheid / griep-sputter zou zijn geweest.

Sommige dagen later ging het geleidelijk van slecht naar veel erger. Tijdens het hoesten leed ik nu intense pijn in wat mij vervolgens werd verteld dat het mijn sinussen waren. 11 dagen geleden, nadat ik in de vroege uren was flauwgevallen, ging ik naar mijn, gelukkig zelden bezochte, huisarts van vele tientallen jaren. Ik heb heel gedetailleerd de aard van de 'hoest als geen ander' beschreven. Elke keer als ik een arts heb gezien, heb ik het zo uitgebreid beschreven (versterkt door mijn vrouw) dat ik binnen een paar seconden na OK (ish) ongeveer 12 keer per dag zou bezwijken voor het gewelddadige hoesten als geen ander & vaak de TOTALE blokkering van mijn luchtwegen, niet in staat om lucht in of uit mijn longen te persen, de zeer vreemde geluiden en een licht gevoel in het hoofd dat elke aanval volbracht. Een ander belangrijk kenmerk is dat ik tijdens het hoesten enorme hoeveelheden lucht in mijn maag neem (en daarna ...); dit laat onvoldoende ruimte voor mijn longen om op te blazen. De stethoscoop van de huisarts liet zien dat mijn borst helder was, pols, bloeddruk en zuurstofniveau in het bloed goed. Sinusitis werd gediagnosticeerd en het concept van astma werd verworpen. 250mg Clarithramycin samen met het inhaleren van Olbas Olie in heet water en / of stoom plus warme dranken werden voorgeschreven. Sinds dit begon ben ik er niet in geslaagd om elke nacht meer dan 2 uur te slapen; vaak minder. (Ik ben nu vrij haveloos & ik veronderstel dat wat ik schrijf waarschijnlijk welsprekendheid of flow mist). Religieus volgde ik de instructies van de huisarts. De 250mg Clarithramycin leek de eerste paar uur na elke tweemaal daagse tablet dingen te verbeteren, maar nam vervolgens af. Inmiddels waren de dingen zo erg, dat ik zelfs dacht dat ik misschien zou sterven tijdens een van de aanvallen. Ik ben zeker geen watje, maar ik was echt bang.

5 dagen geleden (zondag) ongelooflijk werd het slechter; Ik ging naar mijn plaatselijke kliniek voor minder belangrijke behandelingen (of wat het ook is, mijn algemeen ziekenhuis is nu gedegradeerd tot). Ik hoestte continu (de koude lucht whist daar?) Voor een uur in de wachtkamer mogelijk een 100 of zo andere zieke mensen infecterend. (Dit was de dag na mijn 3rd-verjaardagsfeest van mijn kleinzoon in het plaatselijke sport / zwembad / soft play-complex; nog een paar honderd infecties). Opnieuw was de borst vrij. Ik kreeg het inhalatiemiddel Salamol Reliever (nutteloos) en weigerde een sterkere dosis 500mg Clarithramycin. Ondanks herhaaldelijk protesteren dat ik en mijn vrouw werden genegeerd over de ernst van mijn toestand, werd ik op weg gestuurd zonder voldoende diagnose of behandeling te hebben gehad, maar ben ik vertrokken. Een dag of 2 later was het slijm van zwaar geel naar bijna helder gegaan, maar, zoals het vandaag nog steeds is, met de eigenschappen van industriële lijm. Het ziet eruit als rauw eiwit met een beetje lucht erin geslagen. (niets lijkt op ongekookt schuimgebakje). 3 dagen geleden op 1 AM werd ik wakker met een nieuwe hoestaanval. Deze keer productief. Ik liep naar het toilet om het uit te spugen. Mijn volgende herinnering was: 'Waarom sta ik eerst met mijn gezicht naar beneden in het bad met mijn benen naar de hemel gericht?' (geen mooi gezicht ...) In het proces heb ik mijn nek en 3 dagen gedraaid, het doet nog steeds pijn. Ik was flauwgevallen zonder enige voorafgaande sensatie waar ik heen ging. Ik geloof dat deze flauwvallen niet direct uit de keelblokkade komt, omdat de flauwte ook voorkomt tijdens aanvallen zonder keelblokkade. Maar apart voel ik me ook licht in het hoofd na wat ik denk 30 seconden na mijn keelblokkering is. Mijn gok is dat het onmiddellijke flauwvallen wordt veroorzaakt door het daadwerkelijke geweld van het hoesten dat de bloedtoevoer naar de hersenen verstoort. Maar er moet tenminste iemand voor me zorgen. Als de badkranen aan het andere uiteinde van het bad waren, zou je dit nu of mogelijk nooit lezen ...

Ondanks veel kokhalzen ben ik niet één keer ziek geweest.

Ik heb de rest van de nacht zelf gediagnosticeerd op internet. Toen ik het mannetje speelde met kinkhoest en luid kinkgeluid maakte, rende mijn vrouw binnen, ervan overtuigd dat ik nog een aanval had. Zo ziek als ik was, waren we allebei opgelucht om te WETEN waar ik aan leed.

De volgende ochtend was ik weer terug bij de huisarts. Ik slaagde erin om de woorden 'ik heb kinkhoest' te krijgen. Hij bleef 5 seconden sceptisch tot er weer een volledig geblokkeerde aanval begon. Een bang uitziende huisarts sprong uit zijn stoel. Hij had geen ander bewijs nodig om mijn diagnose te bevestigen. Het 10-minuten slot werd 2-uren (onthoud dit de volgende keer dat u bleef wachten). Mijn vrouw en ik kregen allebei 500mg Clarithramycin voorgeschreven. Na de aanval werden mijn bloeddruk, hartslag en zuurstofniveaus gecontroleerd (goed) en de longcapaciteit werd eerst gecontroleerd op 3.5-liters, maar daarna op een gezonde 6-liters na enig serieus boeren en dus leeglopen van mijn maag, waarmee werd bevestigd dat het geen astma was. Bloed- en urinemonsters zijn weggestuurd voor analyse. (Legionairs werden beschouwd als een zeer afgelegen mogelijkheid).

Vandaag voel ik me een beetje beter, maar verre van goed. Mijn stem is dieper en behoorlijk griezelig geworden. (Mijn zang is verschrikkelijk, maar dat was het altijd). Ik heb geëxperimenteerd met talloze remedies om mijn onbehandelbare toestand te behandelen. Het is duidelijk dat voor elke patiënt verschillende dingen kunnen werken, maar ik vermeld wat, bij wijze van experiment, voor mij werkt en ook voor anderen.

Laat het diagnosticeren. De daaruit voortvloeiende vermindering van de stress veroorzaakt door de onbekende ziekte doet wonderen. Sta jezelf niet toe om afgescheept te worden door artsen die alleen denken dat> VOLGENDE is.
Raak niet opgewonden of zenuwachtig, praat op een gelijkmatige toon. Houd je mond zoveel mogelijk dicht. Blijf binnen op een gelijkmatige temperatuur. Laat de verwarming een nacht aan staan.
Slaap en zit op 45 graden. Buig de torso niet, omdat deze het vermogen om diep en natuurlijk te ademen zou beperken.
Focus op iets anders. Ik heb veel minder hoest tijdens het schrijven van dit.

Onmiddellijke gedeeltelijke verlichting bij het begin van een aanval. Met de mond gesloten, MAXIMALE snelle inhalatie door de neus. Dit lijkt het irriterende slijm los te maken en een aanval te verminderen of te voorkomen.

Inademen van stoom met een paar druppels Olbas olie erin.
Een nasale inhalator waar ik een paar druppels Olbas Oil in heb gedruppeld.
Vick op de borst
¼ theelepel Pholcodine wanneer mijn keel begint te knorren. (Maximale dagelijkse dosering observeren)
Warm water met een beetje honing erin. Ik gebruik Manuka-honing, een natuurlijk antibioticum dat de lokale irritatie en rauwheid achter in mijn keel lijkt te verzachten.)
Infrarood diepe warmtelamp op de borst.
Het beste beetje, slechts vele uren na het nemen van het antibioticum. Puur voor medicinale doeleinden, een theelepel nette whisky, opnieuw om het slijm te verdrijven / los te maken (en kiemen in de keel te doden?).
Waarschijnlijk niet relevant hier, maar ik gebruik een sonische tandenborstel, een WaterPik met een beetje verdund mondwater in het water om mijn mond en tanden zo schoon en kiemvrij mogelijk te houden.

Het doel van mijn bovenstaande regime is om kleine hoeveelheden niet-uitwerpbaar slijm te stoppen en vruchteloos hoesten te bevorderen, maar om het GEWAKTE slijm zachtjes op te bouwen tot het voldoende volume heeft dat gemakkelijker, sneller en minder gewelddadig wordt uitgedreven. Door niet zoveel of zo diep te hoesten, begint mijn keel minder rauw aan te voelen.

Rust, rust & meer rust. Laat geen gelegenheid voorbijgaan om te slapen, vooral niet kort na het verwijderen van slijm wanneer de keel het duidelijkst is.

Help anderen - Geef uw huisarts de kinkhoestafdruk voor artsen.

NIET een martelaar en soldaat zijn.

RIJD NIET als u last heeft van een licht gevoel in het hoofd of flauwvallen. (of drink te veel whisky)

BEDANKT Dr. Jenkinson.


PS de opname van het kleine meisje met het giergeluid klonk net als mijn 6-jarige, en het hielp me echt om het te horen. Bedankt voor het toevoegen aan uw website


Ik woon in Engeland. Ik ben net eind mei 50 geworden en mijn man is 55. Ik ben een groot gezondheids- en gymkonijn en - na een jarenlange harelip / cleft en 20 solide jaren te hebben gehad je geweldige jongens te zien, probeer ik nu van mijn 'vrijheid' te genieten en mijn huisarts niet te bezoeken. Ik had al meer dan tien jaar geen antibiotica gehad, en zelfs me ertoe aanzetten serieuze dingen te doen zoals uitstrijkjes testen was als konijnen vangen voor mijn praktijk! Maar ik word nu wanhopig. Ik begon met wat ik denk dat kinkhoest is in december 2011; gedurende december / jan was ik in A&E 3 tijden (eerste kerstdag zal altijd worden herinnerd als A&E dag). Mijn man komt uit een familie van astmapatiënten en zei dat ik geen astma heb. Hij zei ook dat het een geluid was dat ik maakte toen ik inademde, dat zou het punt zijn waarop hij rustig zou zeggen: "We gaan nu naar het ziekenhuis".

Ik heb formele astma-tests gehad die ook bevestigden dat het geen astma is. Tot nu toe stabiliseren zuurstof / vernevelaar en astma-sprays de dingen, tot vandaag. Niets had vandaag effect - het duurde zelfs lang voordat het ziekenhuis de zuurstof / vernevelaar inschakelde; hoewel ik een gymnastiekkonijn ben (godzijdank) was mijn polsslag (niet BP) vaak bij 220 en ze vroegen constant of ik pijn in mijn borst had die ik niet had (ze zeiden dat het gewoon mijn hart was dat probeerde zuurstof in mijn systeem krijgen). Het hoesten was altijd 's nachts tot deze laatste week en ik werd onmiddellijk hoestend hevig wakker (er is geen geleidelijke opbouw, je bent gewoon meteen in een gewelddadige aflevering).

Ik heb röntgenfoto's gehad (niets), verschillende Drs onderzoeken mijn borst (niets) en toch hoest ik constant op wat ik alleen maar kan beschrijven als gele rubberen spinnenwebben. Het is als niets dat ik eerder in mijn leven heb gezien - mijn longen stromen vol met heldere vloeistof, maar ik kan het effect nu alleen beschrijven als een wasmachine: de heldere vloeistof probeert de fijne gele spinnenwebstrengen weg te wassen. Ze zijn als Copydex, maar scheiden als een gaas van zijdedraden - ik denk dat dit de reden is waarom er niets op xray te zien is. Het hoesten lijkt te komen wanneer mijn longen deze willen losmaken - de vernevelaar / astmaspray lijkt mijn luchtwegen te openen zodat ik dit kan doen. En je hoest dit niet zomaar op, het wordt gewelddadig uitgeworpen - je zou iemand kunnen doden als je je mond niet zou bedekken! En je lichaam wil dat het weg is - er is GEEN manier om het door te slikken; ook al is het zo fijn dat je onderbewustzijn je laat spugen. Wanneer ik in een slechte wedstrijd zit en er veel van dit soort dingen zijn, heeft dit een slechte impact op alle zachte weefsels - mijn tandvlees wordt gevoelig en ik krijg vreselijke tandplak op mijn tanden ondanks het hebben van een sonische tandenborstel. En het doodde me bijna met het negatieve effect op mijn ademhaling toen het mijn sinusholtes beïnvloedde - uiteindelijk moest ik doe-het-zelf neusirrigatie doen tijdens een harelip om dingen te kalmeren. Ik heb ook hoest / overgegeven, maar nogmaals, het is NIET dat je zoveel / hard hoest dat je jezelf ziek maakt, je hoest en braakt volgt gewoon. Heel verontrustend gebeurde dit zelfs met mij toen ik onze auto op een snelweg reed!

In februari / maart 2012 leken de dingen zich te stabiliseren en kon ik hoestaanvallen met de astmasprays tegengaan; alles leek er goed uit te zien voor stabiliteit totdat ik de 30min astma-test deed, waarbij ik voelde dat de gewelddadige ademhaling / blazen dit spinnenwebspul opnieuw in mijn longen verdeelde - de tests kwamen negatief terug voor astma, maar de volgende dag keerden de hoestaanvallen terug naar angstaanjagende niveaus opnieuw. In mei voelde ik opnieuw dat de dingen begonnen te stabiliseren en ik had zelfs de vreemde dag zonder Salbutamol. Maar in de laatste paar dagen is het zo slecht teruggekomen dat niets werkte, wat eng is en nu begint te veroorzaken dat ik ineenstort en van streek ben. In A&E waren de dingen zo slecht dat ik zelfs kon zien dat het personeel bang was. In wanhoop had ik bijna alle Salbutamol-spray gebruikt voordat ik uiteindelijk zonder effect naar A&E ging. Ik vertelde hen over kinkhoest en ze liepen gewoon bloed, röntgenfoto's, controleerden mijn borst - ze kwamen allemaal negatief terug, en ze zullen gewoon niets erkennen dat te maken heeft met kinkhoest, noch mijn vragen bevestigen of afwijzen.

Ze hebben een monster genomen van de 'rubberen spinnenwebben' om te testen in het path-lab. Het zijn nu 7maanden geweest; plus in oktober / nov 2011 ging ik naar mijn huisarts met een stromende neus - zo erg dat ik de tissues moest opgeven en zat met een rol keukenpapier en een plastic draagtas. Ze zouden uiteindelijk alleen maar stoppen met praten over allergieën / hooikoorts toen een A&E Dr besefte dat antihistaminica niets deden - de enige keer dat ze effect hadden was het ziekenhuisrecept dat een kalmerend middel had; de Dr. realiseerde zich dat het kalmerend middel was en niet het antihistaminicum dat effect had. Mijn man was ziek ongeveer zes weken nadat ik begon - hij had 6-8weken van hoesten en hoesten vreselijk geel slijm. Hij is nu vrijwel hersteld.

De buurvrouw van mijn moeder heeft dezelfde symptomen - ze is 83 en is net uit het ziekenhuis gekomen en ziet er nu uit als een skelet; ze behandelen haar voor bronchitis, maar ze zegt dat het dat niet is. Ze is chronisch astmatisch en heeft ook gezegd dat dat niet is; net als ik kan ze niet tegen een warme of stomende omgeving (iets dat wordt aanbevolen voor astma). De ziekenhuizen waren verbluft toen ik vertelde dat het meest geruststellend was om naar buiten te gaan in de sneeuw en in te vriezen koude lucht - de buurvrouw van mijn moeder is hetzelfde. Ik ben nu wanhopig; mijn huisartsen beginnen naar me te kijken alsof ik hyperchondrisch ben, terwijl de ziekenhuisartsen dr. worden geïrriteerd, mijn huisartsen lijken de ernst van mijn toestand niet te zien en iets te doen (het is heel eng als je een ingepakte A&E tegenkomt en iedereen laat alles vallen en komt onmiddellijk naar je toe zonder zelfs je naam te vragen ... en ze zien er bang uit en hebben dat hele 'we proberen kalm te zijn' gezicht). Niemand zal iets erkennen dat te maken heeft met kinkhoest, ze zeggen alleen dat er niets mis is ... "maar ik ben bijna voor je gestorven -?" Ik ben erg bang omdat dit nu VEEL voorbij 100 dagen is, hoewel ik het gevoel heb dat ik nu twee gelegenheden heb gehad waarin ik voel dat ik beter word alleen om weer hard te 'crashen'. Ik moet gewoon wanhopig blijven vasthouden aan het feit dat als het kinkhoest is, er niets meer kan worden gegeven in de manier van medische hulp en het zal uiteindelijk beter worden - maar dat geloof wordt nu zo moeilijk na 7months. Ik heb nog niets gelezen dat het zo lang kan duren. Vanwege dit, hoe meer de aanvallen gebeuren, hoe banger ik word dat ze misschien gelijk hebben en dat het iets anders is - maar absoluut alles wat ik lees, wijst op kinkhoestsymptomen

. Ik hoop dat dit je helpt bij wat je probeert te doen - het zou zoveel beter voelen als de medische arena zelfs gewoon 'bij mij' zou zijn om dit te doorstaan, zelfs als ze niets kunnen doen. Maar ik verlaat het nu soms tot het bijna te laat is voordat ik naar het ziekenhuis ga, omdat ik niet door iemand anders kan kijken die naar me denkt en denkt: "maar er is niets mis". Als je denkt dat dit kinkhoest is en dit op je site zou gebruiken, zou het mensen kunnen helpen het te gebruiken - mijn enige kracht was het lezen / luisteren naar je pagina's en denken: "Ik weet zeker dat ik dat heb".


Slechts een opmerking om u te laten weten hoe nauwkeurig en behulpzaam deze site voor mij was. Ik kon het verhaal van de moeder van de twee jongens niet geloven en hoe het leek op mijn ervaring. Hoewel mijn arts vroeg (mijn tweede reis in week 3) vroeg of ik was blootgesteld aan kinkhoest, kwam hij nooit echt en zei dat dit is wat je hebt. Mijn hoestbuien waren wekenlang wreed en climaxeerden in de flauwvallen, aanvallen en snakken naar lucht. Toen ik je opgenomen audiobestand van de mannelijke volwassene speelde, vroeg mijn zoon of ik mijn hoest op de computer had opgenomen en deze afspeelde…. het klonk precies hetzelfde. Zoals je al zei, ben ik nu zeven weken onderweg en zie ik eindelijk licht aan het eind van de tunnel met mijn hoestaanvallen tot slechts een paar per dag en niet meer flauwvallen / aanvallen en kwijlen op mezelf (godzijdank) als Ik ben een redelijk fit 47-jarige man. Ik begrijp de noodzaak om kosten in rekening te brengen voor het runnen van uw site, maar dat was het stuk waar ik echt niet aan dacht. de hoeveelheid gemoedsrust die je me gaf was onbetaalbaar, omdat het me gerust stelde dat dit geen permanente toestand zou worden. Bedankt voor je nauwkeurige diagnose en het investeren van je eigen persoonlijke tijd en geld om deze site bij te houden!


Dr. JI vond uw website afgelopen dinsdagavond nadat mijn tante zei dat er een kinkhoestuitbraak was in mijn omgeving. We wonen in Kansas City, MO. Ik weet niet zeker waar ze dat heeft gehoord. Plotseling, terwijl ik naar mijn zoonhoest luisterde, dacht ik dat dit een "kink" kon zijn die ik aan het eind hoorde. Uw website gaf me het zinkende gevoel dat we een lange adem hadden! Terwijl ik naar de opnames luisterde, was ik ervan overtuigd dat C ***** kinkhoest had. Laat me je vertellen over C ***** en dan zal ik ingaan op de medische details.


Dankje, dankje, dankje!!

Na het bestuderen van uw website, ben ik ervan overtuigd dat mijn man kinkhoest heeft gehad. Uw grondige uitleg van de symptomen en het verloop van de ziekte beschrijft zijn ervaring precies; en het geluidsbestand van de hoestende volwassene klinkt net als zijn hoest. Mijn zoon hoorde het zelfs en vroeg: "Is die papa op internet?"


Ik heb je site gelezen en het heeft me enorm geholpen. Je hebt gelijk over mensen die daar niet komen totdat ze de echt slechte symptomen krijgen. Mijn vader had kinkhoest toen hij een baby was, hij heeft het nu op de leeftijd van 56. Hij had een gierende aanval en hij heeft het opgezocht op internet en je audiogeluiden hebben ons laten weten dat het kinkhoest was. Toen ving ik het van hem op. Ik ben 13 en ik zit in het 8e leerjaar. Ik zat er 2 weken mee op school en ging naar de dokter voordat ik slijm begon op te hoesten. Ik bleef thuis van school en nam antibiotica. Toen ik niet meer besmettelijk was, ging ik terug naar school, geschokt om ongeveer 6-mensen in mijn klas te hoesten.


Bedankt voor uw zeer informatieve website. De soundbites hebben ons geholpen te weten dat we daarmee te maken hadden. Later had onze 4-jarige positief getest via neusuitstrijkje. We hadden allemaal een 5-dagcursus zithromax en werden ook in quarantaine geplaatst. De kinderen kregen de codeïne-hoestsiroop en het leek enige verlichting, misschien ook gemoedsrust voor ons ouders, dat er iets was dat we aan het doen waren!


commentaar = Ik heb zojuist de diagnose kinkhoest (leeftijd 40) gekregen na verschillende bezoeken aan de arts. Natuurlijk hoorde ze me nooit hoesten omdat ik alleen 3- of 4-aanvallen per dag heb. Uw webpagina is uitstekend en het was geruststellend om het slechte gier te horen, want dit is precies het geluid dat mijn hoest maakt en het is inderdaad heel beangstigend als je geen adem kunt halen. Het zou goed zijn om op uw pagina een gedeelte te hebben over wie u moet waarschuwen zodra de diagnose is gesteld.


Bedankt Dr. J !!!! Je hebt het mysterie van mijn ziekte opgelost en de ziekte die mijn man met mij deelt. We wonen geografisch in Centraal Californië. Mijn arts heeft alles geprobeerd en NIETS heeft gewerkt. Toen we luisterden naar de hoestende volwassene ... dacht mijn man dat ik het was !! Ik heb dit nu bijna een maand en heb nu voor het eerst sinds ik ziek word hoop op herstel !!! God zegene u Dr. J !!


Beste Dr. Jenkinson,

Heel erg bedankt voor het aanbieden van zo'n informatieve website.

Ik hoest nu al 4 weken zonder uitstel op de site. Ik begon met een zere keel, loopneus en milde koorts gedurende ongeveer 2 dagen en daarna een duidelijke, productieve hoest.

Aanvankelijk was het een aantal dagen 'heel erg', maar gedurende de laatste 2 weken zijn mijn symptomen PRECIES zoals u beschrijft. Ik kan lange periodes van niet hoesten, maar als ik dat doe kan het nog lang doorgaan. Ik heb een heel duidelijke inspirerende stridor, net als de audio op deze site, die vaak leidt tot braken, ik voel me duizelig na elke aflevering, en kan vaak niet goed praten na en aflevering van hoesten en heb niet goed geslapen in weken (liggend liggen verergert hoesten) . Ik heb 4kg verloren in deze tijd omdat slikken soms moeilijk is en braken altijd waarschijnlijk.

Ik woon in Melbourne, Australië en vorige week werd er een waarschuwing uitgegeven door het Department of Human Services over het voorkomen van Whooping Cough met een toename van 48% tussen december 2007 en december 2008.

Ik heb mijn GP 3 keer gezien voordat ik haar vroeg om kinkhoest te overwegen en pas nadat zij en ik op de hoogte waren gesteld van deze waarschuwing (ik ben een geregistreerde verpleegkundige).

Mijn Xray op de borst is normaal, nasofaryngeaal uitstrijkje negatief en bloedtest toont alleen "eerdere blootstelling" maar ik ben ervan overtuigd door naar het geluid te luisteren en uw site te lezen dat ik in feite kinkhoest heb.

Ik beschreef het aan mijn huisarts als precies zoals de hoestbui die je hebt wanneer je iets hebt gegeten en het is de verkeerde kant op gegaan. Je hoest en hoest en hoest en dan heb je laryngospasme en die spectaculaire inspirerende stridor en eenmaal opgelost kun je niet goed praten en als je dat doet, kan het hoesten weer beginnen.

Ik ga het Department of Human Services een e-mail sturen om te suggereren dat hij een link naar uw website op hun fact sheets toevoegt.

Gefeliciteerd met briljant werk.


Mijn vrouw en ik waren weken geleden op een Caribisch eiland 4 toen ik begon met een milde hoest. Je kent de rest. Ik ben bij twee zeer goede artsen geweest, die geen van beide aan kinkhoest hebben gedacht. Pas toen ik jouw site vond, ontdekte ik wat deze vervelende ziekte is. Gelukkig ben ik veel beter en verbetert mijn vrouw elke dag een beetje. Er zijn 3 verschillende gelegenheden geweest waarbij ik dacht dat ik doodging. Ik nam antibiotica en twee rondes van steroïden - ze hielpen veel. Je opname heeft het voor me genageld omdat het best bekend klinkt.

Dit is een uitstekend, informatief en gemakkelijk te begrijpen stukje informatie. Veel dank.

Terug naar de startpagina


Beoordeeld op 8 oktober 2020