Ervaringen verteld door bezoekers

Als u verhalen zoekt van mensen die moeilijke ervaringen hebben gehad met kinkhoest, vindt u ze allemaal hieronder.

 De berichten staan ​​in chronologische volgorde met de nieuwste eerst.

Enkele jaren geleden hielp ik een man in de VS om de diagnose te krijgen nadat hij duizenden dollars aan specialisten had uitgegeven. Hij was zo boos over de frustratie van zijn ervaring dat hij een website maakte om zijn ervaringen te delen. Ik weet dat duizenden mensen zich met zijn verhaal zullen identificeren. Het is informatief en geruststellend, maar ook beangstigend. Het is zeer leerzaam over kinkhoest. Ik raad een kijkje aan door deze link te volgen, niet alleen omdat ik naar rozen ruik, maar omdat het zo'n fascinerend verhaal is met belangrijke lessen voor artsen.

Terug naar de startpagina

Half januari 2020 begon ik me onwel te voelen, alsof ik verkouden werd. In de loop van de volgende dagen kreeg ik vreselijke hoestbuien, die mijn hele lichaam in beslag namen, mijn ogen het gevoel gaven alsof ze eruit zouden springen, en waarbij mijn keel verkrampt, zodat ik een paar seconden achter elkaar Ik kon niet in of uit ademen, waardoor ik een angstaanjagend gevoel kreeg dat ik zou kunnen sterven. Dit werd verergerd door grote hoeveelheden dikke, plakkerige afscheidingen die mijn neus blokkeerden.

Ik werd elke nacht verschillende keren wakker, al midden in een gevecht, hijgend naar adem, en kon zelfs maar een beperkte hoeveelheid slaap krijgen door bijna rechtop in bed te zitten. Tijdens een hoestbui voelde ik een scherpe pijn in mijn lies en was ik bang dat er iets was gebeurd waar ik jaren geleden een hernia-operatie had ondergaan. Hierna ging ik bijna reflexmatig op mijn knieën zodra een aanval begon, om de druk in mijn buik te minimaliseren, en eindigde ik meestal op handen en voeten, omdat dit intuïtief de beste manier was om ermee om te gaan. Het volstaat om te zeggen dat het rommelig was, dus plaatste kranten bij het bed om de vloer te beschermen. Gewoon mijn nek buigen om naar boven of naar beneden te kijken en geeuwen veroorzaakte meteen een hoestbui. Tussendoor voelde ik me normaal, afgezien van de angst om de volgende te verwachten. Tijdens een andere aanval lijkt het alsof ik mijn kaak tijdelijk ontwricht, wat een paar uur erg pijnlijk was.

Ik was helemaal vergeten te vermelden dat mijn stem - normaal gesproken een rijke bas - erg werd aangetast, en nog steeds gedeeltelijk falsetto en fragiel - niet lang kan praten zonder dat het gaat.


We wonen in Massachusetts, VS en na drie weken, waaronder een ziekenhuis
reis, vier doktersbezoeken en vele, vele nachten van voortdurend onderbroken
slaap, eindelijk kregen we de diagnose kinkhoest voor mijn 12-jarige tweeling
jongens.

Wat dit bijzonder frustrerend maakte, was het feit dat ik was opgevoed
het idee van de ziekte voor de artsen meer dan een week geleden, en mijn kinderen waren dat niet
ertegen geïmmuniseerd, en de dr's wisten dat - maar ze geloofden het gewoon niet
mij toen ik de ernst van de symptomen beschreef. De jongens waren niet erg
"Ziek" toen we de doktoren bezochten. In de afgelopen drie weken waren de jongens
getest op streptokok (negatief) en gediagnosticeerd met allergieën (hond en pollen),
sinusinfecties en "hoesten" (wat betekent dat in godsnaam!). Ze waren
gegeven een Albuterol-inhalator, een Flovent-inhalator, Singulair-pillen, Robitussin
hoestsiroop, codeïne hoestsiroop, zonder recept Sudafed (decongestivum),
Rhinocort neusspray en een pil genaamd Hydrocodone om ze uit te schakelen
nacht om hen te helpen slapen. We hebben ook homeopathische fosfor 30C-pillen geprobeerd.
En we gingen naar buiten en haalden een luchtreiniger! Ik weet zeker dat je niet verrast bent
dat niets werkte - zelfs de Hydrocodone niet.

Toen belde de schoolverpleegster (voor de zoveelste keer) en echt aangemoedigd
mij om opnieuw in kinkhoest te kijken. Ik heb je site gevonden en heb de moed gekregen
om terug te gaan naar de dr's. Ik vertelde de verpleegster en de dokter dat we NIET NAAR GAAN
VERLAAT het kantoor totdat ze hoorden dat een van mijn kinderen een "gierende sessie" heeft.
Welnu, na ongeveer 35 minuten startte een van hen in een bijzonder
dramatische spasmen met het hoesten, kinkhoest, rood gezicht, verlies van adem, plakkerig
schuimend speeksel, braaksel en zo. Ze konden het bijna niet geloven, omdat
anders keek en klonk mijn kind een beetje onder het weer. ik zei
"Ik zei het toch! Dit is wat ons al weken wakker houdt!
Dit is waarom ik bang ben geweest om hun kant te verlaten omdat ik dacht dat hij
zou stikken en sterven! "

ZORG ERVOOR DAT MENSEN WETEN DAT DE KINDEREN "GOED" KUNNEN LIJKEN TUSSEN BOUTEN!
Ik weet dat je dit op de site behandelt, maar het kan niet te krachtig worden herhaald.
Dit was echt een geweldige ervaring ... met de ironie dat er een
schoolverpleegster en een moeder om de artsen te laten luisteren.





Beste Dr. Jenkinson,

Bedankt voor uw website die een helpende hand biedt aan ons allemaal die zonder diagnose naar huis worden gestuurd door onze gestresste huisartsen. 

Ik wil iets toevoegen aan de ervaringen van mijn lotgenoten voor het geval het iemand helpt. Ik brak 7 ribben tijdens mijn kinkhoest. Drie aan de ene kant, vier aan de andere kant. Het duurde lang voordat deze diagnose werd gesteld. Verscheen niet echt op Xray, het moest een CT-scan zijn. 

Ik ben een gezonde vrouw van in de vijftig met een goede botdichtheid. Dus ik had gewoon 'pech' volgens de longarts die ik uiteindelijk betaalde om te zien. Om niet iedereen bang te maken, mijn geval is ongebruikelijk. Maar houd er rekening mee dat het mogelijk is om een ​​of twee ribben te breken en het is de moeite waard om te weten dat je dat hebt, ook al is er geen behandeling, je moet voorzichtig zijn met tillen enz. 

Ik voel me nog steeds kwetsbaar in de ribben en borst, 17 maanden later, en worstelen met een strakke borst en korte ademhaling, vooral bij koud weer.

Ik raad trouwens aan om 's nachts tijdens het paroxismestadium een ​​luchtbevochtiger bij het bed te gebruiken. Het verlicht dingen een beetje.

Houd het goede werk op. 


november 2019

Mijn 13 maanden oude kind begon wat leek op een normale verkoudheid, maar na ongeveer een week werd haar hoest erger tot het punt waarop ze een paar seconden stopte met ademen en het moeilijk had om op adem te komen. Na een paar dagen online onderzoek te hebben gedaan en haar hoest niet beter te worden, raadpleegde ik de verpleegster van mijn arts die me vertelde dat het waarschijnlijk een virale infectie was en dat er niets aan gedaan kon worden. Ik was niet blij met dit antwoord, maar dacht dat we zouden afwachten. Ik probeerde haar “aanvallen” op te nemen, hoewel ik rende om haar elke keer te helpen en het lukte alleen om de laatste 20 seconden of zo op te nemen .. toch kon je zien dat het geen normale hoest was en nadat ik 3 kinderen had, had ik veel soorten gehoord van hoest. Dit vind ik nooit leuk. Vooral zonder enige andere ziekteverschijnselen .. geen koorts geen loopneus .. Hoestbuien duren ongeveer 1 minuut bijna elk uur. Hard geluid bij het inademen tussen hoestbuien. Naar lucht happen ...
De volgende dag had mijn arts de aantekeningen van de behandelend verpleegkundige en mijn twijfels over kinkhoest gezien, dus belde ze me terug en stuurde me naar een andere kinderarts om haar op deze ziekte te testen. Deze nieuwe arts lachte me bijna uit, zelfs nadat ik mijn opname had gehoord en nadat ik mijn voet had neergelegd, stemde hij er uiteindelijk mee in haar te testen, hoewel hij me ook verzekerde dat het viraal was. Later die dag belde ik mijn arts en vertelde haar opnieuw over mijn twijfels en over hoe als ik 1 week zou wachten op de resultaten het te laat zou zijn om haar te behandelen en haar vertelde over deze website en hoe ik bijna zeker was dat dit is wat dit was .
Veel telefoontjes later snel vooruit en ze stemde uiteindelijk in om sommige antibiotica (azithromycine) voor te schrijven als preventie.
2 dagen in de medicatie werd de hoest merkbaar beter en na de 5 dagen kuur is de hoest nu heel incidenteel. Hoewel ik heb gehoord dat medicijnen waarschijnlijk niet erg zouden helpen, in ons geval deed het dat wel.

Ik heb eindelijk de resultaten gekregen van haar nasopharyngeale uitstrijkje vandaag en het is positief teruggekomen voor kinkhoest.

Deze website was zeer nuttig bij het diagnosticeren van kinkhoest en dr. Jenkinson is ook zeer ruimdenkend, behulpzaam en vriendelijk.

Dank je wel.


Oktober 2019

Ik heb onlangs kinkhoest opgelopen, die ik zelf heb vastgesteld op deze website. Het was een schoolvoorbeeld dat begon met een lichte hoest, maar zonder andere symptomen. Ik heb de neiging om problemen te hebben met nasale infusie, dus ik dacht dat hoewel mijn gebruikelijke neusreiniging en steroïde neusspray niet hielpen, dat me achterdochtig maakte. Ik merkte toen ongeveer twee weken dat ik me plotseling vreselijk voelde. Ik heb nog steeds niet de moeite genomen om naar de huisarts te gaan, want de laatste keer dat ik een neusdruppel had en ik naar de huisarts ging om een ​​neusspray op recept aan te vragen, werd ik naar de SEH gestuurd en bracht daar 9 uur door om te horen dat ik wat moest halen neusspray!

Later die avond begon het krampachtig hoesten. Ik begon te braken na het hoesten en merkte dat ik niet kon ademen. Mijn eerste Google-zoekopdrachten leidden me naar laryngospasme, wat er gebeurde toen slijm mijn stembanden bedekte. Ik vond wat nuttig advies over het heropenen van de luchtwegen die iedereen hier zou kunnen proberen. Ik stel voor om het te googelen voor wat advies.

Ik ging naar de huisarts en kreeg amoxicilline voorgeschreven en werd gediagnosticeerd met bronchitis. Mijn longen waren helder. Mijn hoest werd steeds erger dus ik ging door met zoeken op Google totdat ik je site vond en besefte dat ik kinkhoest had. Ik ging terug naar de huisarts en vertelde haar wat ik dacht dat ik had. Ik weet niet zeker of ze me geloofde, maar ze gaf me claritromycine, bestelde bloedonderzoek en röntgenfoto van de borst. De bloedtest was niet doorslaggevend en de röntgenfoto van de borst vertoonde een oplossende infectie. Ik heb nooit een definitieve diagnose gekregen, maar wist zeker dat ik dat heb. Ik ben nu 7 weken en het lijkt op te lossen met veel minder hoesten, maar spierpijn op de borst beperkt mijn beweging en ik ben nog steeds zwak en moe. Ik ben tenminste niet langer bang om te slapen, maar ik moet nog steeds rechtop slapen, wat ik nu al minstens 4 weken doe.

Mijn dochter, die op een kostschool zit, begon vergelijkbare symptomen te vertonen over 3 of 4 weken nadat mijn symptomen voor het eerst verschenen. Gezien wat ik op deze site heb geleerd, legde ik haar school uit dat ik dacht dat ze misschien ook kinkhoest had en dat het absoluut noodzakelijk was om zo snel mogelijk profylactische antibiotica te krijgen om te voorkomen dat ze volledig opgeblazen pertussis kreeg. Ik werd gekastijd en vertelde dat ze immuun was sinds ze 9 jaar geleden was gevaccineerd. Natuurlijk bleef ze erger worden en ze bleven mijn smeekbeden negeren, dus ik pakte haar op van school en liet haar testen op pertussis bij een privé-huisarts. Die vent dacht ook dat ik gek was, maar sinds ik betaalde, testte hij haar.

Onnodig te zeggen dat ze positief terugkwam en nu antibiotica krijgt, hoewel het te laat is om het ergste van de ziekte te voorkomen. Aangezien ze op kostschool zit, kunnen ze een uitbraak krijgen, hoewel ik betwijfel of ze het zullen diagnosticeren. Ik verwacht dat ze deze periode moeite heeft met haar beroepsopleiding, wat we hadden kunnen vermijden als ze naar me hadden geluisterd. Ik kan nu tenminste met zekerheid zeggen dat ik kinkhoest had, omdat haar test positief was. Ik moest alleen op mijn geschiedenis vertrouwen.

Ik vond de hele aflevering frustrerend. Ik begrijp dat wat zeldzaam is, zeldzaam is en dat ouders soms overijverig zijn, maar mijn geschiedenis was een leerboek en gezien de omstandigheden en overheidsrichtlijnen had mijn dochter profylactisch moeten worden behandeld.


5 september 2019

Hoi! Ik ben 29 jaar oud met een bijna 4-jarige zoon. Hij had een hoest die op 6e begon en die geleidelijk erger werd. Na 10 dagen bracht ik hem naar de Dr. Normaal gesproken breng ik mijn kind niet naar de dokter voor een hoest, omdat ik een verpleegster ben, en weet dat de meeste hoesten viraal zijn. We wonen in de zuidelijke Verenigde Staten.

Nadat ze naar de dokter was gegaan, gaf ze een Rx voor azithromycine en liet me weten dat dit longontsteking zou dekken zoals het was geweest. 5 dagen later was de hoest erger met nog frequenter braken .. de school belde, enz. De hoest was natuurlijk niet constant, maar toen hij hoestte, was het zo moeilijk dat het ademhaalde en hem tot braken leidde elke keer.

We hebben een bevochtiger en mucinex geprobeerd. Dat hielp niet.

Ik bracht hem na dag 17 terug naar de dokter en er werd een thoraxfoto gemaakt, wat natuurlijk normaal was. De doktoren hadden hem nog steeds niet horen hoesten. Hij hoestte even, niet helemaal fit, en de dokter zei: "laten we hem wat albuterol geven". Dat hebben we geprobeerd, maar het hielp niet. Op dag 24 deed ik mijn eigen onderzoek naar UpToDate en vond daar JOUW video, die me naar je website leidde! Uw website is zo behulpzaam en perfect! Toen ik de video van pertussis ZONDER de kreet hoorde, klonk het net als de hoest van mijn zoon.

Ik heb hem de volgende dag naar de dokter gebracht met jouw afdruk voor dokters. Ik legde haar uit dat ik in de medische wereld zit en het gevoel heb dat dit kinkhoest is. Ze reageerde met dat ze dacht dat het meer verband hield met astma. Ik vertelde haar dat niemand in mijn familie astma heeft of een voorgeschiedenis van allergieën, en hij ook niet, en dat hij niet piept. Ik vertelde haar toen dat ik een video had die ik voor haar zou willen spelen over de kinkhoest zonder de kinkhoest , en ze werd beledigd! Ze vertelde me: 'Ik weet hoe kinkhoest klinkt. Dat hoef je niet te spelen. Als ik ernaar wil luisteren, kan ik zelf doorgaan met UpToDate. " Op dat moment durfde ik haar je afdruk niet te geven ...

Ze testte hem echter wel op kinkhoest met PCR, maar vertelde me: "Ik denk echt dat dit astmatische hoest is, laten we doorgaan met albuterol en wat inhalatie-steroïden toevoegen." Ik daarentegen wist zeker dat hij kinkhoest had.

Vandaag kreeg ik het telefoontje dat zijn resultaten positief zijn. Bedankt voor je website en de video die ik vond van de "minder klassieke" of moet ik nu "meer klassieke" zeggen, kinkhoest zonder de kinkhoest!

Mijn zoon is op de hoogte van al zijn vaccinaties inclusief Tdap. Omdat hij echter bijna 4 is en volgende maand de volgende dosis moet krijgen, denk ik dat zijn immuniteit afnam! 

Nogmaals bedankt.


Bedankt voor de informatie op uw site. Het is goed om te weten dat ik niet de enige ben die deze vreselijke symptomen ervaart. 
Ik heb ongeveer drie weken hoest gehad en het wordt eerder erger dan beter. Ongeveer een week later kreeg ik voor het eerst een sterke hoestaanval, waardoor ik daarna alarmerend lang niet meer kon ademen. Het voelde alsof ik geen longen had - de lucht kon nergens heen. Ik vermoedde een ingeklapte long. Ik heb sindsdien vaak zulke aanvallen gehad, waardoor mijn vrouw, dochter en mezelf angstaanjagend waren.
Ik ben bij twee huisartsen geweest en ze hebben me allebei verschillende anti-biotica, hoestonderdrukkers en allergiemedicijnen gegeven, maar niets is effectief geweest. Ik vertelde de dokter over mijn angst dat het kinkhoest was, maar hij deed geen moeite om het te laten testen. .  
Overigens heb ik iets gevonden dat misschien nuttig zou kunnen zijn. Het natuurlijke instinct bij het naar adem happen is om lucht door de mond naar binnen te slikken. Dit is onmogelijk na een hoestbui - de longen lijken gesloten te zijn. Als ik echter door mijn neus adem, lijkt het alsof de lucht naar binnen komt en kan ik mijn ademhaling veel sneller herstellen. Ik kan niet beloven dat het voor iedereen of altijd zal werken, maar het is het proberen waard als je merkt dat je niet kunt ademen.


Bedankt voor je website. Het was van onschatbare waarde en hield me gezond. 


Ik lijd nog steeds aan de effecten van vermoedelijke kinkhoest - nu vijf of zes weken. Ik had moeite om aan het werk te blijven omdat ik weinig slaap had gehad vanwege de vroege uurtjes, hoesten, kokhalzen en dan constant braken. In deze fase had ik de huisarts twee keer bezocht; de ene dokter zei dat ik een verkoudheid / virus van de bovenste luchtwegen had, de andere was het daarmee eens, maar dacht dat de symptomen overeenkwamen met kinkhoest - als ik 10 maanden oud was, niet 47 jaar! Het engste was dat ik na hoesten en braken niet meer kon ademen - niet alleen voor een paar seconden, maar veel langer - het was alsof iemand huishoudfolie over mijn gezicht had gelegd. Mijn vrouw is verpleegster en ze maakte zich grote zorgen. Na een derde opeenvolgende nacht van dit niveau van verstikking, stond mijn vrouw erop om me om 05 uur 's ochtends naar de spoedeisende hulp van mijn plaatselijke ziekenhuis te brengen. Röntgenfoto's op de borst waren helder, zuurstof in het bloed normaal. De ED-arts was erg sympathiek en wist dat ik 'niet gelijk' had, maar kon alleen hetzelfde zeggen als de huisarts - bovenste luchtwegvirus. Hij verwees me door naar de KNO-registrar, die me met een nasendoscoop onderzocht en een adenoïde-ontsteking ontdekte. Hij schreef een antacidum voor om te voorkomen dat reflux mijn luchtwegen verbrandt. Ik moest anderhalve week vrij nemen van mijn werk en bezocht nog twee keer de huisarts; om eerst Amoxycilline voor te schrijven - dan de laatste keer nadat ik weer aan het werk was (niet dat ik me veel beter voelde, maar ziekteverlof heb ik zelden gebruikt), besluit mijn huisarts om bloedonderzoeken te doen en ze naar Londen te sturen voor kinkhoestanalyse . Ironisch genoeg vertelde ze me dat ik misschien het stadium voorbij was waarin het toch kon worden geïdentificeerd! Een vreselijke tijd doormaken op het werk en waarschijnlijk meer vrije tijd hebben moeten nemen. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en kan sympathiseren met andere opmerkingen over de stroperige aard van het slijm en de alarmerende aard van de kortademigheid na ernstige hoestbuien.


Ik had kinkhoest in de zomer en herfst (Omaha, NE). Deze site was erg behulpzaam. Het gaf me het gevoel dat ik niet gek werd. Ik ontmoet nog steeds mensen die me niet geloven als ik erover praat. Ik had een hoest- / hijgende aanval op het kantoor van de dokter terwijl de dokter daar stond. Hij geloofde me nog steeds niet. Of misschien kon het hem gewoon niet schelen.

Dat was het ergste deel van de ziekte; iedereen dacht dat ik het goedmaakte (behalve mijn vriendin die me moest verdragen midden in de nacht wakker te worden zonder te kunnen ademen).

Aan iedereen die dit leest en er zeker van is dat ze kinkhoest hebben, eis dat ze een PCR doen of zoiets om te bewijzen dat je niet vol onzin bent. Het zal alles waard zijn wat je ervoor moet betalen, alleen maar om mensen op hun plaats te zetten. Dat is de enige spijt die ik had.

De grootste hulp was een kleine doorzichtige hoestdruppel op recept (ik herinner me de naam niet) die de hoest en dus de hijgende aanvallen voorkwam. Het heeft ze niet allemaal voorkomen, maar het heeft geholpen. Ik moest het elke 4 uur innemen, dus ik moest eromheen slapen. Blijkbaar is het een gevaarlijk medicijn, dus dat maakte mijn ongerustheid groter. Ik moest stoppen met het drinken van frisdrank en verloor een hoop gewicht omdat ik door eten naar adem snakte. De hele beproeving duurde ongeveer 3 maanden en nam langzaam af. Wat een nachtmerrie ... Mijn vriendin heeft nog steeds flashbacks als ik ergens in stik.

Hartelijk dank,


Hallo Dr. Jenkinson,

Heel erg bedankt voor je website en je levenswerk om de wereld te informeren over kinkhoest. 

Ik kreeg een verkeerde diagnose van 4 artsen, die me het gevoel gaven dat ik de symptomen overdreef. Na 2 weken vreselijk lijden en het einde van mijn latijn te hebben bereikt, vond ik een dokter die gewoon "luisterde" en de diagnose meteen stelde. Het herstel is aan de gang en verbetert dagelijks. De site van dokter Jenkinson is een godsgeschenk.

ADVIES VOOR LIJDEN: Ochtendhoest is absoluut de ergste en echt slopende. Mijn advies is om de hoest te onderdrukken als je wakker wordt, maar liever ONMIDDELLIJK een hete stoomdouche te nemen, de meest dampende die je kunt verdragen. Adem diep in door de mond terwijl u stoomt. Weersta de verleiding om te vroeg te hoesten totdat je voelt dat de vervelende slijmnevelachtige deeltjes (de echte oorzaak van de hoest) condenseren en loskomen. Dit kan 2 of 3 minuten duren, maar geloof me, de voordelen zijn het waard. U zult het slijm in minder pogingen en met veel minder inspanning kunnen ophoesten .. Snel herstel voor iedereen ..

Ik had afgelopen februari kinkhoest, en zoals veel mensen die het hebben opgelopen, wist ik niet wat het was. Ondanks dat ik vijf artsen (twee huisartsen, twee SEH-artsen en een longarts) had geraadpleegd, bleef ik in het duister tasten. Zelfs laboratoriumresultaten waren negatief voor iets anders dan de gewone hoest. Pas toen ik uw website tegenkwam, besefte ik waar ik mee te maken had. De symptomen en audiobestanden op uw website kwamen overeen met mijn toestand! 

Zoals u heeft geadviseerd, heb ik de informatie afgedrukt en aan mijn artsen gegeven. Twee van hen stonden open voor wat je te zeggen had, maar een voelde zich beledigd en stelde zijn ego op de eerste plaats voor mijn welzijn. Gelukkig gebruikte ik op dit punt al azithromycine, wat hielp de bacteriën onder controle te houden, maar ontdekte dat de corticosteroïd-inhalatoren mijn toestand alleen maar verergerden. Ik hoopte dat de kinkhoest na drie maanden zou verdwijnen. Maar helaas, het zou vijf lange maanden duren voordat ik er alle sporen van kwijt was. Ik moest gedurende deze tijd vacatures voor de lange termijn afwijzen omdat ik gewoon niet kon werken. Het leven was geen pretje. 

Ik zou graag iets willen delen dat ik tijdens deze beproeving heb geleerd. Het kan iemand helpen die deze vreselijke ziekte lijdt.

Om te voorkomen dat ik tijdens een kramp in de lucht krijg, zou ik eerst alle resterende lucht uit mijn longen (of middenrif) laten weglopen voordat ik inadem. Ik begrijp dat de neiging van een persoon is om meteen te ademen is al zonder lucht van al het hoesten. Maar ik ontdekte dat het uitblazen van alle lucht eerst mijn keel en longen aanzienlijk ontspande. Alleen toen kon ik beter ademen zonder dat gierende geluid in het proces te creëren. Ironisch genoeg zorgde deze methode ervoor dat meer lucht mijn longen veel sneller vulde dan door gewoon meteen in te ademen. Deze kleine truc heeft me enorm geholpen! 

Ik moet ook zeggen dat de term "kinkhoest" een ernstige verkeerde benaming is. Deze ziekte zou eigenlijk "hijgende hoest" moeten worden genoemd, want dat is wat er echt gebeurt. Je snakt letterlijk naar lucht omdat het voelt alsof er ineens niet genoeg om je heen is. Je verdrinkt en je bent niet eens in het water! Want als je erover nadenkt, wat is dan een "whoop" ??? Niemand weet wat dat betekent. En nog belangrijker, niemand weet hoe dat klinkt. Maar met "hijgend" weet iedereen hoe dat voelt. 

Na deze beproeving te hebben overleefd, heb ik gemerkt dat mijn longen niet meer hetzelfde zijn geweest als vroeger. Ik ben nu gevoelig voor plotselinge temperatuurveranderingen (bijvoorbeeld het verlaten van een kamer met airconditioning) en soms zelfs voor ijswater. Ik barstte plotseling in een hoestbui uit en verdreef daarna helder of lichtgrijs slijm. Mijn fysiotherapeut (die meer behulpzaam is geweest dan al mijn zorgverleners) vertelt me ​​dat dit nu mijn "nieuwe normaal" is. Als u advies of suggesties heeft over hoe ik mijn longen kan herstellen, zou ik dat zeer op prijs stellen.

Ik heb iedereen aangemoedigd om met hun arts te praten over het krijgen van boosterschoten, aangezien vaccins een vervaldatum hebben - ongeacht hun politiek ten aanzien van vaccinatie. Een gewaarschuwd iemand telt voor twee. Mijn dokter heeft het niet eens over DPT gehad en ik ben al meer dan 25 jaar zijn cliënt. 

Nogmaals bedankt voor je werk en je website! Het was zeer nuttig. 


Good Morning,
Na vier dokters, een röntgenfoto van de borst, drie partijen antibiotica, steroïden (voor een vermeende allergische reactie op mijn eerste antibiotica en maagzuurremmers om de enorme doses steroïden tegen te gaan), kwam mijn bloedtest deze week eindelijk terug en bevestigde dat ik ( had) kinkhoest. Ik vond je website enorm nuttig en ondanks dat ik klassieke symptomen had (hoewel ik aanvankelijk geen keelpijn had) en eigenlijk dacht dat ik halverwege zou sterven aan het begin van de 'whoop', 'lijd' ik nog steeds aan wat 7 weken na hoesten. Dit alles ondanks het feit dat de eerste dokter die ik zag vrijwel klaar was om me naar huis te sturen met een 'waar verspil je mijn tijd voor', totdat hij besefte dat ik vijf keer longontsteking had gehad !!! Hij maakte echter nog steeds duidelijk dat hij vond dat ik mijn symptomen overdreef.


Dank u dokter Jenkinson voor het belichten van deze ellendige ziekte en het beschrijven van de ontwijkende symptomen. Ik hoop echt dat andere leden van uw beroep er acht op slaan. 

Ik ben een oudere man, 71 jaar oud, woon alleen hier op de heide in Zuid-Schotland, en was zo bedroefd door het gierende en stikken 's nachts na de eerste week van de ziekte, dat ik op een zondagochtend naar mijn plaatselijke slachtoffer ging in Ayr, op 30 km afstand! Na een uitgebreid onderzoek kreeg ik van een dokter daar te horen dat het slechts een milde keelontsteking was & afgewezen. Deze hoest is camera verlegen. Gelukkig adviseerde de bejaarde verpleegster me om naar de huisarts te gaan. 

Het kostte echter nog twee aanhoudende bezoeken aan mijn huisarts voordat het naar behoren werd gediagnosticeerd als WC… veel te laat voor antibiotica (zeiden ze). Was Ayr Casualty maar waakzamer geweest. 

Het is nu in zijn 87e dag en er is geen zilveren voering in zicht! Wat niemand echt waardeert, zijn de lange, saaie nachten, angstig hoestend, aan en uit, tot de dageraad! Hoestmedicijnen zijn totaal nutteloos.

Na een tweede verkoudheid wordt mijn nachthoest nu chronisch. De slaap is volledig uit, waardoor iemand zich totaal verlaten voelt door een ogenschijnlijk onverschillig medisch beroep.


Bedankt dat u zo snel contact met me hebt opgenomen, Dr. Jenkinson. Uw aanbevelingen gingen met mijn conclusies mee en hebben me gerustgesteld dat ik de juiste beslissingen nam. Gelukkig zijn er geen jonge kinderen in het gezin. Ik houd haar nog een paar dagen thuis van school; hopelijk tussen dat en voorzichtig hoesten in een zakdoek, weg van mensen, zal ze niet besmettelijk zijn. 


Helaas heeft de CDC geen echte autoriteit over nationale / lokale gezondheidsbeslissingen. De VS zit nogal vol met dwaze mensen die bang zijn voor een sterke federale regering en vechten als in het nauw gedreven dassen bij elke uitbreiding van de federale autoriteit. Kortzichtig en dom in de moderne wereld, maar…. Het enige dat ik kan zeggen is dat de Britten buitengewoon veel geluk hebben met de NHS. 


Hi!
Bedankt voor je site die me het vertrouwen geeft assertief te zijn tegenover mijn huisarts die categorisch verklaarde dat ik geen kinkhoest had! 

Ik presenteerde me aanvankelijk in de fase voorafgaand aan de paroxismale fase, omdat de hoest zo ernstig was geweest dat ik spieren in mijn buik en ribben trok en zoiets nog nooit had meegemaakt. Ik ging terug naar een andere arts toen de paroxismale fase begon en ik had moeite om te ademen en brak af en toe heldere vloeistof - hij was niet erg behulpzaam. 

Ik deed toen wat van mijn eigen onderzoek en kwam op je site na het googlen van mijn symptomen en het bedenken van mogelijke kinkhoest - ik nam je advies en liet mijn man een aflevering opnemen die tien minuten duurde - een tweede huisarts keek er 8 seconden naar en was het ermee eens dat het op kinkhoest leek. Ik heb zojuist een bevestiging ontvangen van kinkhoest van Public Health England die door het lab werd gemeld - de huisarts had hen niet op de hoogte gebracht. Dankzij uw site had ik een jonge huisarts kunnen krijgen om het juiste antibioticum voor te schrijven tijdens het infectieuze stadium en na een vreselijke nacht overtuigde een derde arts om te controleren op huidige infectie en antilichamen - ze wilden me alleen maar bewijzen dat ik was geïmmuniseerd en om aan te tonen dat ik antilichamen had! De senior partner (2e arts die mij had gezien) had de jonge arts ook te veel uitgesloten van het contacteren van PHE omdat hij ervan overtuigd was dat hij degene was die gelijk had.


Mijn achtergrond. 62-jarige mannelijke Londenaar, semi-gepensioneerd, overgewicht maar niet zwaarlijvig, normaal een redelijk fitte sportschoolgebruiker, rollator en af ​​en toe een golfer. De enige reguliere medicatie die ik gebruik, is Allopurinol voor jicht.

Vanuit een onbekende besmetting begon ik weken geleden de 'hoest als geen ander' 3 te hoesten, op dat moment niets ernstigs, maar wat ongebruikelijk was, was dat er geen slijm in mijn neus kwam dat de hele tijd geblokkeerd is gebleven. Dit was het eerste jaar dat ik een griepprik had, dus ik besloot ten onrechte, gelukkig, dat de griepprik de aard had veranderd van wat anders de gebruikelijke hoest / verkoudheid / griep-sputter zou zijn geweest.

Enkele dagen later ging het geleidelijk van kwaad tot zeer veel erger. Tijdens het hoesten leed ik nu hevige pijn in wat mij later werd verteld waren mijn sinussen. 11 dagen geleden, nadat ik in de vroege uurtjes was flauwgevallen, ging ik naar mijn, gelukkig niet vaak bezochte, huisarts van vele decennia. In detail heb ik de aard van de 'hoest als geen ander' beschreven. Elke keer dat ik een dokter heb gezien, heb ik het zo uitvoerig beschreven (versterkt door mijn vrouw) dat ik binnen een paar seconden nadat ik ongeveer 12 keer per dag oké was, ik als geen ander en vaak zou bezwijken voor het gewelddadige hoesten de TOTALE blokkering van mijn luchtwegen, niet in staat om lucht in of uit mijn longen te persen, de zeer vreemde geluiden en een licht gevoel in het hoofd dat elke aanval tot stand bracht. Een ander belangrijk kenmerk is dat ik tijdens het hoesten enorme hoeveelheden lucht in mijn maag binnenkrijg (en verder…); hierdoor blijft er onvoldoende ruimte over voor mijn longen om op te blazen. De stethoscoop van de huisarts toonde aan dat mijn borst helder was, pols, bloeddruk en zuurstof in het bloed goed waren. Sinusitis werd gediagnosticeerd en het concept van astma werd verworpen. 250 mg Clarithramycine samen met het inhaleren van Olbas-olie in heet water en / of stoom plus warme dranken werden voorgeschreven. Sinds het begin ben ik er niet in geslaagd om elke nacht meer dan 2 uur te slapen; vaak minder. (Ik ben nu nogal haveloos en ik veronderstel dat wat ik schrijf waarschijnlijk geen welsprekendheid of flow heeft). Religieus volgde ik de instructies van de huisarts. De 250 mg clarithramycine leek de eerste paar uur na elke tweemaal daagse tablet dingen te verbeteren, maar nam daarna af. Het ging nu zo erg dat ik zelfs zwanger was dat ik zou kunnen sterven tijdens een van de aanslagen. Ik ben zeker geen watje, maar IK WAS ECHT BANG.

5 dagen geleden (zondag) werd het ongelooflijk erger; Ik ging naar de kleine behandelkliniek van mijn plaatselijke ziekenhuis (of wat het ook is, waar mijn algemeen ziekenhuis nu naar is gedowngraded). Ik hoestte continu (de koude lucht terwijl ik daar aankwam?) Gedurende een uur in de wachtkamer, waardoor ik mogelijk een honderdtal andere zieke mensen besmet. (Dit was de dag na het derde verjaardagsfeestje van mijn kleinzoon in het plaatselijke sport- / zwembad- / softplaycomplex; nog een paar honderd mogelijke infecties). Opnieuw was de borst vrij. Ik kreeg Salamol Reliever-inhalator (nutteloos) en weigerde een sterkere dosis van 100 mg Clarithramycine. Ondanks herhaaldelijk protesteren dat ik en mijn vrouw werden genegeerd met betrekking tot de ernst van mijn toestand, werd ik weggestuurd zonder voldoende diagnose of behandeling te hebben gehad, ging ik weg. Een dag of 3 later was het slijm verdwenen van zwaar geel tot bijna helder, maar zoals het nu nog is, met de eigenschappen van industriële lijm. Het ziet eruit als rauw eiwit met een beetje lucht erin. (niets lijkt op ongekookt schuimgebakje). 500 dagen geleden om 2 uur 's nachts werd ik wakker met weer een hoestaanval. Dit keer productief. Ik liep naar het toilet om het uit te spugen. Mijn volgende herinnering was 'waarom sta ik met mijn hoofd naar beneden in het bad met mijn benen naar de hemel gericht?' (geen mooi gezicht…) In het proces heb ik mijn nek verdraaid & 3 dagen erop doet het nog steeds pijn. Ik was flauwgevallen zonder enig voorafgaand gevoel dat ik zou gaan doen. Mijn overtuiging is dat dit onmiddellijke flauwvallen niet komt door de keelblokkade, aangezien het flauwvallen ook optreedt tijdens aanvallen zonder keelblokkering. Maar afzonderlijk voel ik me ook licht in het hoofd na wat ik denk 1 seconden na het blokkeren van mijn keel is. Mijn gok is dat het onmiddellijke flauwvallen wordt veroorzaakt door het daadwerkelijke geweld van het hoesten dat de bloedtoevoer naar de hersenen verstoort. Maar er moet tenminste iemand voor me zorgen. Als de badkranen zich aan de andere kant van het bad bevonden, zou je dit nu of mogelijk nooit lezen ...

Ondanks veel kokhalzen ben ik niet één keer ziek geweest.

Ik heb de rest van de nacht zelf gediagnosticeerd op internet. Toen ik het mannetje speelde met kinkhoest en luid kinkgeluid maakte, rende mijn vrouw binnen, ervan overtuigd dat ik nog een aanval had. Zo ziek als ik was, waren we allebei opgelucht om te WETEN waar ik aan leed.

De volgende ochtend was ik weer terug bij de huisarts. Het lukte me om de woorden 'Ik heb kinkhoest' eruit te krijgen. Hij bleef 5 seconden sceptisch totdat er weer een volledig geblokkeerde aanval begon. Een bang uitziende huisarts sprong uit zijn stoel. Hij had geen ander bewijs nodig om mijn diagnose te bevestigen. Het slot van 10 minuten werd 2 uur (onthoud dit de volgende keer dat je bleef wachten). Mijn vrouw en ik kregen allebei 500 mg Clarithramycine voorgeschreven. Na de aanval werden mijn bloeddruk, polsslag en zuurstofniveau gecontroleerd (goed) en werd mijn longcapaciteit eerst op 3.5 liter gecontroleerd, maar daarna op een gezonde 6 liter na een flinke oprisping en dus leeglopen van mijn maag, waarmee werd bevestigd dat het geen astma was. Bloed- en urinemonsters zijn weggestuurd voor analyse. (Legionairs werden als een zeer afgelegen mogelijkheid beschouwd).

Vandaag voel ik me een beetje beter, maar verre van goed. Mijn stem is dieper en behoorlijk grimmig geworden. (Mijn zang is vreselijk, maar dat was het altijd). Ik heb met talloze remedies geëxperimenteerd om mijn onbehandelbare aandoening te behandelen. Het is duidelijk dat voor elke lijder verschillende dingen kunnen werken, maar ik geef een lijst van wat, door experiment, voor mij werkt en ook voor anderen.

Laat de diagnose stellen. De daaruit voortvloeiende vermindering van de stress veroorzaakt door de onbekende ziekte doet wonderen. Laat u niet afschepen door artsen van wie de enige gedachte is> VOLGENDE.
Raak niet opgewonden of zenuwachtig, praat op een gelijkmatige toon. Houd je mond zoveel mogelijk dicht. Blijf binnen op een gelijkmatige temperatuur. Laat de verwarming een nacht aan staan.
Slaap en zit op 45 graden. Buig / buig de romp niet, wat het vermogen om diep en natuurlijk te ademen zou beperken.
Focus op iets anders. Ik heb veel minder hoest tijdens het schrijven van dit.

Onmiddellijke gedeeltelijke verlichting bij het begin van een aanval. Met de mond gesloten, MAXIMALE snelle inhalatie door de neus. Dit lijkt het irriterende slijm los te maken en een aanval te verminderen of te voorkomen.

Inademen van stoom met een paar druppels Olbas olie erin.
Een nasale inhalator waar ik een paar druppels Olbas Oil in heb gedruppeld.
Vick op de borst
¼ theelepel Pholcodine wanneer mijn keel begint te knorren. (Maximale dagelijkse dosering observeren)
Warm water met een beetje honing erin. Ik gebruik Manuka-honing, een natuurlijk antibioticum dat de lokale irritatie en rauwheid achter in mijn keel lijkt te verlichten.)
Infrarood diepe warmtelamp op de borst.
Het beste beetje, slechts vele uren na het nemen van het antibioticum. Puur voor medicinale doeleinden, een theelepel nette whisky, opnieuw om het slijm te verdrijven / los te maken (en kiemen in de keel te doden?).
Waarschijnlijk niet relevant hier, maar ik gebruik een sonische tandenborstel, een WaterPik met een beetje verdund mondwater in het water om mijn mond en tanden zo schoon en ziektekiemvrij mogelijk te houden.

Het doel van mijn bovenstaande regime is om kleine hoeveelheden niet-uitdrijvend slijm te stoppen dat vruchteloos hoesten bevordert, maar om het ZWAKTE slijm voorzichtig te laten opbouwen totdat het voldoende volume heeft dat gemakkelijker, sneller en minder gewelddadig kan worden verdreven. Door niet zo veel of zo diep te hoesten, begint mijn keel minder rauw aan te voelen.

Rust, rust en meer rust. Laat elke gelegenheid om te slapen niet voorbijgaan, vooral niet kort na het verdrijven van slijm wanneer de keel het helderst is.

Help anderen - Geef uw huisarts de kinkhoestafdruk voor artsen.

Wees GEEN martelaar en soldaat.

RIJD NIET als u last heeft van een licht gevoel in het hoofd of flauwvallen. (of drink te veel whisky)

BEDANKT Dr. Jenkinson.


PS de opname van het kleine meisje met het giergeluid klonk net als mijn 6-jarige, en het hielp me echt om het te horen. Bedankt voor het toevoegen aan uw website


Ik woon in Engeland. Ik ben net eind mei 50 geworden en mijn man is 55. Ik ben een grote gezondheidsfreak / gymkonijn en - na een hazenlip / spleet en 20 solide jaren van het zien van jullie geweldige jongens, probeer ik nu te genieten van mijn ' vrijheid 'en niet naar mijn huisarts. Ik had al meer dan tien jaar geen antibiotica gehad, en zelfs me zover krijgen dat ik voor serieuze dingen ging, zoals uitstrijkjes, was als konijnen vangen voor mijn praktijk! Maar ik word nu wanhopig. Ik ben in december 2011 begonnen met wat volgens mij kinkhoest is; in dec / jan was ik 3 keer in de A&E (eerste kerstdag zal altijd worden herinnerd als A & E-dag). Mijn man komt uit een familie van astmapatiënten en zei dat ik geen astma heb. Hij zei ook dat het een geluid was dat ik maakte als ik inadem, dat het punt zou zijn waarop hij kalm zou zeggen "we gaan nu naar het ziekenhuis". 

Ik heb formele astma-tests gehad die ook bevestigen dat het geen astma is. Tot nu toe stabiliseren zuurstof / vernevelaar en astma-sprays de zaken, tot op heden. Niets had vandaag enig effect - het duurde zelfs lang voordat de zuurstof / vernevelaar van het ziekenhuis in werking trad; hoewel ik een gymkonijntje ben (godzijdank), was mijn polsslag (niet BP) vaak 220 en ze vroegen constant of ik pijn in mijn borst had, wat ik niet deed (ze zeiden dat het gewoon mijn hart was dat probeerde zuurstof in mijn systeem krijgen). Het hoesten was tot deze laatste week altijd 's nachts en ik werd meteen hevig hoestend wakker (er is geen geleidelijke opbouw, je bent gewoon meteen in een gewelddadige episode terechtgekomen). 

Ik heb röntgenfoto's gehad (niets), verschillende dokters onderzoeken mijn borst (niets) maar ik hoest constant op wat ik alleen kan omschrijven als gele rubberen spinnenwebben. Het is als niets dat ik eerder in mijn leven heb gezien - mijn longen stromen met heldere vloeistof, maar ik kan het effect nu alleen beschrijven als een wasmachine: de heldere vloeistof probeert de fijne gele spinnenwebstrengen uit te wassen. Ze zijn als Copydex, maar scheiden als een maas van zijden draden - ik denk dat daarom niets te zien is op röntgenfoto's. Het hoesten lijkt te komen wanneer mijn longen deze willen losmaken - de vernevelaar / astmaspray lijkt mijn luchtwegen te openen, zodat ik dit kan doen. En je hoest dit spul niet zomaar voorzichtig op, het wordt ook gewelddadig uitgeworpen - je zou iemand kunnen doden als je je mond niet bedekte! En je lichaam wil dat het weg is - er is GEEN manier waarop je het zou kunnen inslikken; ook al is het zo fijn dat je onderbewustzijn je laat spugen. Als ik een slechte wedstrijd heb en er is veel van dit spul, heeft dit een slechte invloed op alle zachte weefsels - mijn tandvlees wordt gevoelig en ik krijg vreselijke tandplak op mijn tanden ondanks dat ik een sonische tandenborstel heb. En het doodde me bijna met het negatieve effect op mijn ademhaling toen het mijn sinusholten beïnvloedde - uiteindelijk moest ik doe-het-zelf nasale irrigatie doen die ik tijdens een hazenlip had geleerd om dingen te kalmeren. Ik heb ook gehoest / overgegeven, maar nogmaals, het is NIET dat je zo veel / hard hoest dat je jezelf ziek maakt, je hoest en braakt volgt gewoon. Heel verontrustend is dat dit mij zelfs overkwam terwijl ik met onze auto op een snelweg reed! 

In februari / maart 2012 leken de zaken te stabiliseren en kon ik hoestaanvallen voorkomen met de astma-sprays; alles leek er goed uit te zien voor stabiliteit totdat ik de astma-test van 30 minuten deed, waarbij ik voelde dat het gewelddadige ademen / blazen dit spinnenwebspul weer in mijn longen verdeelde - de tests waren negatief voor astma, maar de volgende dag keerden de hoestaanvallen terug naar angstaanjagende niveaus nog een keer. In mei voelde ik weer dat de dingen begonnen te stabiliseren en ik had zelfs een vreemde dag zonder Salbutamol. Maar de afgelopen dagen is het zo erg teruggekomen dat niets werkte, wat eng was en nu begint het me kapot te maken en van streek te maken. Bij de SEH waren de dingen zo erg dat ik zelfs kon zien dat het personeel bang was. Uit wanhoop had ik bijna alle salbutamol-spray gebruikt voordat ik uiteindelijk zonder effect naar de SEH ging. Ik vertelde ze over kinkhoest en ze lieten gewoon bloed zien, röntgenfoto's, controleerden mijn borst - ze kwamen allemaal negatief terug, en ze erkennen gewoon niets dat te maken heeft met kinkhoest, en ze bevestigden of negeerden mijn vragen niet. 

Ze hebben een monster van de 'rubberen spinnenwebben' genomen om te testen in het path-lab. Het is nu 7 maanden geleden; plus in oktober / november 2011 ging ik naar mijn huisarts met een stromende neus - zo erg dat ik zakdoekjes moest opgeven en zat met een rol keukenpapier en een plastic draagtas. Ze stopten uiteindelijk pas met praten over allergieën / hooikoorts toen een A & E-arts zich realiseerde dat antihistaminica niets deden - de enige keer dat ze effect hadden gehad, was het recept van het ziekenhuis met een kalmerend middel; de dokter besefte dat het het kalmeringsmiddel was en niet het antihistaminicum dat effect had. Mijn man was ongeveer zes weken nadat ik was begonnen ziek - hij had zes tot acht weken hoesten en hoesten verschrikkelijk geel slijm. Hij is nu zo goed als hersteld. 

De buurvrouw van mijn moeder heeft dezelfde symptomen - ze is 83 en komt net uit het ziekenhuis en ziet er nu uit als een skelet; ze behandelen haar voor bronchitis, maar ze zegt dat het dat niet is. Ze is chronisch astmatisch en heeft dat ook niet gezegd; zoals ik kan ze niet STAAN om in een warme of stomende omgeving te gaan (iets dat wordt aanbevolen voor astma). De ziekenhuizen waren stomverbaasd toen ik ze vertelde dat het meest geruststellende was om naar buiten te gaan in de sneeuw en ijskoude lucht in te ademen - de buurvrouw van mijn moeder is hetzelfde. Ik ben nu wanhopig; mijn huisartsen beginnen me aan te kijken alsof ik een hyperchondrie ben, terwijl de dokters in het ziekenhuis geïrriteerd raken mijn huisartsen lijken de ernst van mijn aandoening niet te zien en iets te doen (het is heel eng als je een volle SEH binnenloopt en iedereen laat gewoon alles vallen en zorgt onmiddellijk voor je zonder zelfs maar je naam te vragen ... en ze zien er bang uit en hebben dat hele 'we proberen kalm te zijn' gezicht). Niemand zal erkennen dat er iets met kinkhoest te maken heeft, ze zeggen gewoon dat er niets aan de hand is ... "maar ik ben net bijna gestorven voor uw ogen -?" laat blanco blikken achter. Ik ben erg bang omdat dit nu VEEL voorbij 100 dagen is, hoewel ik het gevoel heb dat ik nu twee keer heb gehad waarbij ik voel dat ik beter word, alleen maar om weer hard te 'crashen'. Ik moet gewoon wanhopig blijven vasthouden aan het feit dat als het kinkhoest is, er hoe dan ook niets meer kan worden gegeven aan medische hulp en het zal uiteindelijk beter worden - maar die overtuiging wordt nu zo moeilijk na 7 maanden. Ik heb tot nu toe niets gelezen dat het zo lang kan duren. Daarom, hoe vaker de aanvallen plaatsvinden, hoe banger ik word dat ze misschien gelijk hebben en dat het iets anders is - maar absoluut alles wat ik lees, wijst op symptomen van kinkhoest

. Ik hoop dat dit je helpt bij wat je probeert te doen - het zou zoveel beter aanvoelen als de medische arena zelfs maar 'bij mij' was om hier doorheen te komen, zelfs als ze niets kunnen doen. Maar ik verlaat het nu soms tot het bijna te laat is voordat ik naar het ziekenhuis ga, want ik kan niet door iemand anders heen kijken die naar me kijkt en denkt "maar er is niets aan de hand". Als u denkt dat dit kinkhoest is en het gebruik van dit op uw site zou mensen helpen om het te gebruiken - mijn enige kracht is het lezen / luisteren naar uw pagina's en denken "ik weet zeker dat ik dat heb". 


Gewoon een opmerking om u te laten weten hoe nauwkeurig en nuttig deze site voor mij was. Ik kon het verhaal van de moeder van de twee jongens niet geloven en hoe het leek op mijn ervaring. Hoewel mijn dokter vroeg (mijn tweede reis in week 3) vroeg of ik was blootgesteld aan kinkhoest, kwam hij nooit echt en zei dat dit is wat je hebt. Mijn hoestbuien waren wekenlang brutaal en kwamen tot een hoogtepunt in de flauwvallen, toevallen en naar adem happen. Toen ik je opgenomen audiobestand van de mannelijke volwassene afspeelde, vroeg mijn zoon of ik mijn hoest op de computer had opgenomen en afspeelde…. het klonk precies hetzelfde. Zoals je zei, ben ik nu zeven weken verder en zie ik eindelijk licht aan het einde van de tunnel met mijn hoestaanvallen tot slechts een paar per dag en geen flauwvallen / toevallen en kwijlen meer op mezelf (godzijdank) als Ik ben een behoorlijk fitte 47-jarige man. Ik begrijp de noodzaak om kosten in rekening te brengen om uw site te beheren, maar dat was het stuk dat echt elke vraag uit mijn hoofd nam over wat ik heb. de hoeveelheid gemoedsrust die je me gaf was van onschatbare waarde, omdat het me gerust stelde dat dit geen permanente toestand zou worden. Bedankt voor uw uiterst nauwkeurige diagnose en het investeren van uw eigen tijd en geld om deze site bij te houden! 


Dr. J Ik vond uw website afgelopen dinsdagavond nadat mijn tante zei dat er een kinkhoestuitbraak was in mijn omgeving. We wonen in Kansas City, MO. Ik weet niet zeker waar ze dat heeft gehoord. Plotseling, terwijl ik naar het hoesten van mijn zoon luisterde, dacht ik dat dat een “kreet” kon zijn die ik aan het eind hoorde. Jullie website gaf me het zinkende gevoel dat we een lange termijn tegemoet gingen! Terwijl ik naar de opnames luisterde, was ik er zeker van dat C ***** kinkhoest had. Laat me je vertellen over C ***** en dan zal ik ingaan op de medische details. 


Dankje, dankje, dankje!! 

Na het bestuderen van uw website ben ik ervan overtuigd dat mijn man kinkhoest heeft gehad. Uw grondige uitleg van de symptomen en het verloop van de ziekte beschrijft precies zijn ervaring; en het geluidsbestand van het hoesten van een volwassene klinkt net als zijn hoest. Mijn zoon hoorde het zelfs en vroeg: "Is dat papa op internet?" 


Ik heb je site gelezen en het heeft me erg geholpen. Je hebt gelijk dat mensen daar pas komen als ze de echt slechte symptomen krijgen. Mijn vader had kinkhoest toen hij nog een baby was, hij heeft het nu op 56-jarige leeftijd. Hij had een kinkhoest en hij zocht het op internet op en je audiogeluiden hielpen ons te weten dat het kinkhoest was. Toen ving ik het van hem op. Ik ben 13 en ik zit in de 8e klas. Ik zat er 2 weken mee op school en ging naar de dokter voordat ik slijm begon op te hoesten. Ik bleef thuis van school en nam antibiotica. Toen ik niet meer besmettelijk was, ging ik terug naar school, geschokt toen ik ongeveer 6 mensen in mijn klas zag hoesten.


Bedankt voor uw zeer informatieve website. De soundbites hebben ons geholpen te weten dat we daarmee te maken hadden. Later had onze 4-jarige positief getest via neusuitstrijkje. We hadden allemaal een 5-dagcursus zithromax en werden ook in quarantaine geplaatst. De kinderen kregen de codeïne-hoestsiroop en het leek enige verlichting, misschien ook gemoedsrust voor ons ouders, dat er iets was dat we aan het doen waren! 


commentaar = Ik heb zojuist de diagnose kinkhoest (leeftijd 40) gekregen na verschillende bezoeken aan de arts. Natuurlijk hoorde ze me nooit hoesten omdat ik alleen 3- of 4-aanvallen per dag heb. Uw webpagina is uitstekend en het was geruststellend om het slechte gier te horen, want dit is precies het geluid dat mijn hoest maakt en het is inderdaad heel beangstigend als je geen adem kunt halen. Het zou goed zijn om op uw pagina een gedeelte te hebben over wie u moet waarschuwen zodra de diagnose is gesteld. 


Bedankt Dr. J !!!! U hebt het mysterie van mijn ziekte opgelost en de ziekte die mijn man met mij deelt. Geografisch gezien wonen we in Centraal Californië. Mijn dokter heeft alles geprobeerd en NIETS heeft gewerkt. Toen we luisterden naar het hoesten van de volwassene… dacht mijn man dat ik het was !! Ik heb dit nu bijna een maand en voor het eerst sinds ik ziek werd, heb ik nu hoop op herstel !!! God zegene u Dr. J !! 


Beste Dr. Jenkinson, 

Heel erg bedankt voor het aanbieden van zo'n informatieve website. 

Ik hoest nu al 4 weken zonder uitstel op de site. Ik begon met een zere keel, loopneus en milde koorts gedurende ongeveer 2 dagen en daarna een duidelijke, productieve hoest. 

Aanvankelijk was het een aantal dagen een zeer 'borstachtige' hoest, maar de laatste 2 weken zijn mijn symptomen PRECIES zoals u beschrijft. Ik kan lange periodes niet hoesten, maar als ik dat wel doe, kan het eeuwen duren. Ik heb een heel duidelijke inspiratoire stridor, net als de audio op deze site, wat vaak leidt tot braken, ik voel me duizelig na elke aflevering en kan vaak niet goed praten na een aflevering van hoesten en heb al weken niet goed geslapen (plat liggen verergert hoesten) . Ik ben in deze tijd 4 kg afgevallen omdat slikken soms moeilijk is en braken altijd waarschijnlijk is. 

Ik woon in Melbourne, Australië en vorige week werd er een waarschuwing uitgegeven door het Department of Human Services over het voorkomen van Whooping Cough met een toename van 48% tussen december 2007 en december 2008. 

Ik heb mijn GP 3 keer gezien voordat ik haar vroeg om kinkhoest te overwegen en pas nadat zij en ik op de hoogte waren gesteld van deze waarschuwing (ik ben een geregistreerde verpleegkundige). 

Mijn thoraxfoto is normaal, het nasofaryngeale uitstrijkje is negatief en de bloedtest toont alleen "blootstelling in het verleden", maar ik ben ervan overtuigd door naar de audio te luisteren en uw site te lezen dat ik inderdaad kinkhoest heb. 

Ik beschreef het aan mijn huisarts als precies hetzelfde als de hoestbui die je hebt als je iets hebt gegeten en het de verkeerde kant op is gegaan. Je hoest en hoest en hoest en dan heb je laryngospasme en die spectaculaire inspiratoire stridor en als je eenmaal bent opgelost, kun je niet goed praten en als je dat doet, kan het hoesten weer beginnen. 

Ik ga het Department of Human Services een e-mail sturen om te suggereren dat hij een link naar uw website op hun fact sheets toevoegt. 

Gefeliciteerd met briljant werk. 

 


Mijn vrouw en ik waren 4 weken geleden op een Caribisch eiland toen ik begon te hoesten. U kent de rest. Ik ben bij twee zeer goede doktoren geweest, die geen van beiden aan kinkhoest dachten. Pas toen ik uw site vond, ontdekte ik wat deze nare ziekte is. Gelukkig ben ik veel beter en gaat mijn vrouw elke dag een beetje beter. Er zijn 3 verschillende gelegenheden geweest waarbij ik dacht dat ik doodging. Ik nam antibiotica en twee kuren steroïden - ze hielpen veel. Je opname heeft het voor mij goed gedaan, want het klinkt best bekend. 

Dit is een uitstekend, informatief en gemakkelijk te begrijpen stukje informatie. Hartelijk bedankt. 

Terug naar de startpagina


Beoordeeld op 8 oktober 2020