'Outbreak in the Village': het boek

Voorpagina van 'Outbreak in the Village'

'Uitbraak in het dorp. De levenslange studie van een huisarts naar kinkhoest. '

Het lijdt geen twijfel dat de problemen in de wereld met Covid-19 een enorme interesse in epidemiologie en microben hebben aangewakkerd. Mensen beginnen zich te realiseren dat gebeurtenissen zoals de huidige altijd hebben plaatsgevonden en grotendeels alleen worden beheerst door immunisatie. Overheden hebben immunisatieprogramma's ten behoeve van burgers die als vanzelfsprekend worden beschouwd. Het is tijd om meer te gaan begrijpen over deze vitale activiteiten.

Ik heb een boek geschreven (gepubliceerd in september 2020) voor algemene lezers over mijn onderzoek naar kinkhoest toen ik werkte als huisarts en een gezin stichtte in het dorp Keyworth in het midden van Engeland. Het verhaal beslaat meer dan 40 jaar en beschrijft alle gebeurtenissen in chronologische volgorde.

Als je het hebt gelezen, zul je heel snel alles over de ziekte weten en ontdekken dat er vele duizenden zijn die de moeilijke en frustrerende ervaring van kinkhoest hebben gedeeld. Het illustreert duidelijk en levendig de vitale rol van immunisatie bij de preventie van deze ziekte.

Het is beschikbaar als eBook of in hardcover.

Het kan bij elke boekhandel worden besteld en ik heb hier links naar geplaatst Springer winkel UKSpringer winkel VS. 

Het kan worden besteld via elk Amazon-verkooppunt in hardback- of Kindle-versie. Amazon UK, Amazon VS.

Als u zich buiten deze zones bevindt, brengt deze link u naar de Amazon-winkel van je regio.

In het boek beschrijf ik hoe ik aan het opzetten van de website ben gekomen www.kinkhoest.net in 2000 om mensen te helpen de diagnose te krijgen, omdat dokters de vaardigheid hadden verloren om de ziekte te herkennen en geloofden dat het alleen voorkwam bij kinderen die niet waren geïmmuniseerd.

Het verhaal gaat over een tijd waarin kinkhoest terugkwam na een anti-vaccinatieangst en daarna tot rust kwam. De ontwikkelde wereld dacht dat het was verdwenen, maar het was helemaal niet verdwenen, zoals ik bewees. Ik moest een website opzetten om mensen te helpen de diagnose te stellen, omdat hun eigen arts dat nooit heeft gedaan! Toen er tests kwamen om het gemakkelijker te bevestigen, werden deze gevallen die er al die tijd waren 'gevonden', wat veel verwarring veroorzaakte. Mensen denken dat het is teruggekomen, maar het is niet echt, het is nooit weggegaan!

Douglas Jenkinson

Geregistreerd arts in het Verenigd Koninkrijk sinds 1967. Werkte in de jaren 1970 in Afrika. Het grootste deel van mijn carrière doorgebracht in de huisartsgeneeskunde in Keyworth, nabij Nottingham. Was ook parttime docent Huisartsgeneeskunde aan de Nottingham Medical School. Raakte betrokken bij postdoctoraal onderwijs en onderzoek naar astma en kinkhoest. Erkend expert op het gebied van klinische kinkhoest en gepromoveerd na vele publicaties.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.