Dus je denkt dat je kinkhoest hebt?

kinkhoest logo
Nou, er is een zeer goede kans dat je gelijk hebt.

Om zo ver te komen als het vermoeden, moet je ofwel een beetje onderzoek hebben gedaan, waardoor je verdacht bent, of je bent in contact geweest met kinkhoest en je herkent de kenmerkende verstikkingshoest.

Vergelijk jezelf (of je kind) met de geluiden die je kunt beluisteren op de symptomenpagina.

Wat moet je nu doen?

Mocht het kinkhoest zijn, dan moet de wereld hiervan op de hoogte zijn, omdat statistieken worden bijgehouden en ze helpen strategieën te ontwikkelen om de impact van deze ziekte op mensen te minimaliseren.

Als u gedurende twee tot drie weken een KOKhoest heeft gehad, moet een arts kinkhoest vermoeden en een test regelen om dit te bevestigen. Die test zou een antilichaamtest voor pertussis-toxine-antilichamen of PCR kunnen zijn als deze drie weken of minder is vanaf het begin van de symptomen.

Als u het minder dan drie weken heeft gehad, kan een arts die akkoord gaat met de mogelijkheid van kinkhoest een PCR-test regelen die meestal positief is in de vroege stadia. 

Blijf zo ver mogelijk weg van andere mensen.

Vooral niet-geïmmuniseerde baby's en zwangere vrouwen in het laatste trimester.

Verwijder jezelf uit het bedrijf als je gaat hoesten. Doe het buiten, of op een afgelegen plek, of in een grote tissue die u dan veilig moet weggooien.

U kunt het doorgeven voor 4 tot 5 weken vanaf het begin van de symptomen, tenzij u een antibioticum hebt om de bacteriën te doden, die binnen slechts drie dagen zijn.

Kinkhoestpatiënten die nog steeds besmettelijk zijn, moeten een antibioticum zoals azithromycine krijgen.

Gebruik uw smartphone

Artsen stellen een diagnose op basis van de symptomen die u beschrijft en de afwijkingen die tijdens het onderzoek zijn gevonden. Het probleem bij kinkhoest is dat er GEEN afwijkingen zijn te vinden, TENZIJ er video-bewijs is van hoe ernstig de hoestkrampen zijn. Alleen u of een goede vriend kan het bieden! 

Je kunt beschrijven hoe erg het is, maar tenzij je Oscar-standaard bent, vermoedt je huisarts dat je overdrijft.

100 dagen zijn lang.

Kinkhoest gaat lang door. Als uw hoest 30 dagen aanhoudt, moet uw arts zich zorgen maken en een test regelen.

Als het 60 dagen aanhoudt en uw arts niet instemt met een antilichaamtest, moet er een goede reden zijn.

Als het 90-dagen aanhoudt zonder een test voor kinkhoest, is een zeer goede reden vereist.

Subklinische gevallen.
Voor elk duidelijk geval zijn er waarschijnlijk veel milde gevallen die onmogelijk te herkennen zijn. Deze kunnen worden gevonden en bevestigd door PCR-testen. Of het wordt gedaan, hangt af van het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van uw zorgadviseur en soms van uw bereidheid om te betalen voor testen.

 

Om deze ziekte goed te bestrijden, moeten ook subklinische gevallen worden geïdentificeerd.

Douglas Jenkinson

Geregistreerd arts in het Verenigd Koninkrijk sinds 1967. Werkte in de jaren 1970 in Afrika. Het grootste deel van mijn carrière doorgebracht in de huisartsgeneeskunde in Keyworth, nabij Nottingham. Was ook parttime docent Huisartsgeneeskunde aan de Nottingham Medical School. Raakte betrokken bij postdoctoraal onderwijs en onderzoek naar astma en kinkhoest. Erkend expert op het gebied van klinische kinkhoest en gepromoveerd na vele publicaties.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. MARC LAWSON

  Ik geloof echt dat ik kinkhoest heb
  Ik ga door met mijn 5 weken ziek zijn
  De eerste twee weken was hoesten en braken
  3e week begon de ernstige hoest en geloof me dat het angstaanjagend hijgend was om te ademen, gevolgd door het gierende geluid en daarna overgeven, dit is nog twee weken doorgegaan en gebeurt nog steeds.
  Ik ben al vaak bij mijn artsen geweest, maar ze luisteren helemaal niet
  Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Ik heb 3 doktersziekte-aantekeningen gehad en ben over een paar dagen weer aan het werk, maar ik kan niet duidelijk weer zo werken
  Kan iemand helpen ben wanhopig

  1. Douglas Jenkinson

   Waarom kijkt u niet op whoopingcough.net waar u de uitdraai voor artsen kunt vinden om uw arts te helpen u te helpen. Je vindt hier ook advies om een ​​van je aanvallen op een smartphone te filmen. Vertel uw arts dat u zelf de diagnose kinkhoest heeft, toon de opname en probeer de afdruk over te dragen. In de meeste landen zijn artsen wettelijk verplicht om kinkhoest officieel te melden. Dat betekent vaak een test laten doen. Je kunt ook proberen de volksgezondheid zelf te informeren. Als je het langer dan 3 weken hebt gehad, moet je niet meer besmettelijk zijn. Afhankelijk van wat je werk is, kun je misschien terugkeren als er ergens is waar je terecht kunt voor privacy wanneer je een aanval hebt. Veel succes!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.