כיתה של מבוגרים וחלקם ידיים מורמות

שאלות נפוצות

אלה כמה מהשאלות הנפוצות שנשלחו דרך דף התגובות בדוא"ל שלי

ד"ר ג'יי היקר. אני מתגברת בשיעול. האם זה מסכן אותי בסיכון מיוחד אם אני חוטף בווירוס קורוניד 19?

איש אינו יכול לענות על שאלה זו עד שזה אכן קרה למספר אנשים באופן שניתן למדוד. אך ההבנה שלנו כיצד השפעת שיעול משפיעה על הגוף אינה מעוררת חרדה מסוימת מכך שגורמת לסובלים לרגישים במיוחד או לסבול מסכנה קשה יותר.

ד"ר ג'. היקר. אובחנתי כסובל משיעול בכי, והיו לי כמה אנטיביוטיקה, סטרואידים, משאפים ותרופות נגד שיעול, שאף אחת מהן לא הועילה. אנו נואשים למצוא משהו כדי להקל עליו ולשפר אותי / אשתי מהר יותר. מה אנחנו יכולים לעשות ד"ר ג'יי? 

אוי לא! אני ממש מצטער בשבילך, אבל כל העניין של האתר הזה הוא לציין שמדובר במחלת מצוקה ממושכת לעיתים קרובות מאוד, ואין שום טיפול שעושה שום שינוי אמיתי. זה פשוט משתפר בזמן טוב משלו, שעשוי להיות קצר כמו 3 שבועות, אך סביר יותר שהוא יהיה 2 עד 3 חודשים. אין שום תרופה למעט מניעה בכך שהיא מוודאת שכולם מקבלים את כל הזריקות שלהם, ואז הרבה פחות אנשים יקבלו את זה.

ד"ר ג'יי היקר. מה הטיפול בשיעול?

נסה את דף טיפול

ד"ר ג'יי היקר. כמה זמן זה מדבק?

מתחילת תסמיני השיעול רוב האנשים אינם מסוגלים להעביר זאת לאחר שלושה שבועות אם הם מקבלים שום אנטיביוטיקה ההורגת את החיידק. אך אין חוקים קשים ומהירים ויש אנשים שעלולים להדביק במשך 3 או אפילו 4 שבועות. אם יש לך אנטיביוטיקה ההורגת את החיידק (Bordetella pertussis) אתה לא נחשב מסוגל להעביר אותו לאחר 5 ימים על האנטיביוטיקה (Azithromycin הוא בדרך כלל זה).  

כל זה נשמע פשוט מאוד, אך לעיתים קשה לדעת מתי מתחילים תסמיני שיעול מגרון מכיוון שקבלת הצטננות נגיפית או זיהום בדרכי הנשימה גורמים לאנשים להיות רגישים לשיעול. אז תחילת הסימפטומים במקרה זה היא התחלת הקור, ולא שיעול. זה מקשה על העניינים. 

דרך הפעולה הטובה ביותר היא לקבל את האנטיביוטיקה ואז אתה בטוח. בידוד המטופל מכל מי שרגיש לפחות במשך 3 שבועות לפחות הוא חלופה סבירה ואז ניתן להימנע מאנטיביוטיקה.

דוקטור ג'יי היקר מדי שנה אני מקבל שיעול שנשמע ממש כמו השיעול באתר שלך. האם יכול להיות שזה שיעול?

זה לא סביר מאוד, אבל אם אתה חושד שיבצע בדיקת דם וגלה.

נראה שד"ר ג 'יי היקר התגבר על שיעול באולם לאחר שבועות 8 מתישים שפתאום הוא חזר שוב. מה השתבש? כמה זמן זה יימשך?

זה נפוץ מאוד. כששיעול נמצא בשלב ההחלמה שלו, תפיסת דלקת בדרכי הנשימה הקלה נוספת תגרום לכל תסמיני השיעול הגרוע לחזור שוב, אך רק למשך הצטננות, אז הוא יישב שוב.

ד"ר ג'יי היקר. אני בהריון ויש לי שיעול באולם (או הייתי במגע עם שיעול) ואני חושש מאוד אם התינוק יכול להיפגע. 

שיעול מווסטה בהריון אינו מזיק לתינוק אלא אם כן אתה עדיין מדבק כאשר התינוק נולד. התינוק יכול היה לתפוס אותו אז, וזה יהיה רציני ביותר. למרבה המזל, בנסיבות כאלה, מתן אריתרומיצין לאם לפני הלידה ותינוק לאחר הלידה, יפסיק את שתייתם. כל הנשים ההרות צריכות להיות מחוסנות כעת נגד שיעול בין 28 ל -32 שבועות באופן אידיאלי. מאוחר יותר עשוי להיות גם בסדר. זה יעיל ב 90% בהגנה על תינוקות מפני שיעול לפני שהם מקבלים זריקות.

ד"ר ג'. היקר. בעלי (אשה, ילד) סובל משיעול נורא זה במשך שבועות 3 ואני תוהה אם זה שיעול. אני באמת מודאג. 

קבל רופא לראות את המטופל מייד! אתר זה אינו מהווה תחליף לרופא. אם מישהו חושב שיש לו שיעול רב, הוא צריך לפנות לרופא. לא בהכרח כדי לאשר שיעול בולט אך לוודא שהוא אינו דבר חמור יותר.

ד"ר ג'יי היקר. עברתי חום ושיעול רע שגורם לי להיחנק כבר 4 ימים. אני נשמע בדיוק כמו ההקלטה. האם זה שיעול קולה?

כנראה שלא. שיעול בכי מתחיל כשיעול רגיל שהופך בהדרגה לחנק במשך שבוע, או לעיתים קרובות יותר. אני מאבחן שיעול בכי רק אם מישהו סובל משיעול חנק טיפוסי במשך שלושה שבועות, אם כי אני עשוי לחשוד בזה מאוד לאחר 2 שבועות.

דוקטור ג'יי היקר הרופא שלי חסר תועלת. אמרתי לו / זה שזה ממש כמו שיעול, אבל נראה שהוא לא חושב שזה יכול להיות ואני מקבל מרשם נוסף של אנטיביוטיקה ואמרתי שזה רק שיעול רגיל. איך אוכל לעבור?

אתה כנראה נלחם בקרב מפסיד. כל עוד הרופא שלך מבצע בדיקה גופנית, כנראה שאתה לא מפספס שום דבר, אבל אני מסכים, קשה להיות אמון. יש עמוד זה שאתה יכול להדפיס ולתת לרופא שלך בתקווה שהם עשויים להיות מוכנים ללמוד ממך משהו, או לאחר שקראו אותו, תגידו לך עם סיבה טובה מדוע זה לא מסתדר עם שיעול קולם. . (דף תדפיס לרופאים).

ד"ר ג 'יקרה יקרה. האם שיעול בולט גורם לנזק לריאות לטווח הארוך?

לא. טררה אינה הוכחה לכך שהיא עושה זאת. נהג היה לחשוב שמדובר בסיבה לסימפונות. זה אולי היה נכון בעבר אך כנראה שלא כעת. כדי לגרום לנזק לריאות זה כנראה יצטרך לגרום לדלקת ריאות תחילה.

דוקטור ג'יי היקר האם אוכל לקבל שיעול רב לא פעם? 

כן די הרבה מבוגרים עם זה אומרים לי שהיו להם את זה בילדותם. אנשים רבים אומרים לי שהם מקבלים שיעול מחנק שנשמע כמו שיעול כל שנה. אני לא חושב שזה יכול להיות שיעול.

 חסינות נגד שיעול נודעת רק כמה שנים (אולי 15 שנים לאחר זיהום טבעי או החיסון הישן כולו. כולנו ככל הנראה מקבלים גרסאות קלות שלו המשפרות את החסינות שלנו עוד כמה שנים מבלי שנרגיש זאת.

שמעתי כי חיסון נגד שיעול יכול לגרום לנזק מוחי קבוע. האם זה נכון?

לא נכון. בשמונת ה- 1970 אנשים חשבו שזה נכון לגבי החיסון מהסוג הישן ששימש אז, אך מחקרים שנעשו באותה תקופה הראו שזה לא נכון. נשאלה השאלה לגבי החיסון הישן כולו. לעיתים זה עלול לגרום לתגובות קדחתניות שהביאו אפילפסיה של תינוקות שלא היו מוכרים בעבר. זה מה שגרם לבלבול.

 בעולם המפותח אנו משתמשים כיום בחיסון אסלילי שהוא הרבה יותר טהור מהחיסון הישן ממילא ואינו גורם נזק לשום סוג.

ד"ר ג'יי היקר. מהי התוספתיות של בורדלה? האם זה גורם לשיעול רבב?

זהו חיידק קשור באופן הדוק שיכול לגרום גם לשיעול. זו צורה פחות חמורה. ככל הנראה זה אחראי פחות מ- 1% מהמקרים. (אבחון מעבדה)

ד"ר ג'יי היקר. אני נוסע לאוסטרליה לראות את נכדנו החדש. האם אוכל לקבל מאיץ נגד שיעול מכיוון שהוא לא יחוסן ואני מבין שזה שכיח יותר אצל מבוגרים.

זה רעיון טוב וחשוב. הרופא או מרפאת הנסיעות שלך צריכים להיות מסוגלים לתת לך בוסטרים של REPEVAX. (ראה גם מניעה)

ד"ר ג'יי היקר. אני בהריון והמליצו לי לעבור זריקת מאיץ נגד שיעול.

זוהי הגנה חשובה מאוד עבור תינוקך מכיוון ששיעול קולם הופך נפוץ יותר. אתה יכול לקבל Repax או שווה ערך די בבטחה. יש לתת אותו בין שבועות 28 ל- 38 אם כי התזמונים משתנים בהתאם למקום מגוריכם. ארה"ב ובריטניה שונות זו מזו. זה מעניק לתינוקך הגנה נהדרת מאוד (בערך 90%).

ד"ר ג'יי היקר. אני מתאושש משיעול רב ומרגיש סביר למדי. מה בטוח בשבילי לעשות בצורה פעילה.

אתה אמור להיות מסוגל לבצע את הפעילויות הרגילות שלך כולל אימונים די בבטחה. נהיגה והתקף שיעול היא ללא ספק לא.

דוקטור ג'יי היקר מאז שהתחלתי עם שיעול קולה אני לא יכול לשיר וקולי נשמע אחרת.

זה נפוץ למדי אצל מבוגרים. לרוב זה מתנקה אך עשוי להימשך זמן רב יותר מהשיעול. מדי פעם הקול לא מתאושש לחלוטין.

דוקטור ג'יי היקר אני יודע שיש לי שיעול של ילד (ילדתי). האם אני (הוא / היא) עדיין צריך לקבל את צילומי החיסון הרגילים?

זוהי ההמלצה הרשמית אך ישנם מומחים הסבורים כי לא כדאי לחיסון נגד תאים.

 אם אתה בטוח שיש לך שיעול טבעי טבעי, זה יהיה סביר להניח שהעניק לך חסינות טובה למחלה זו, אם כי זה ממילא אף פעם לא ארוך במיוחד.

נבדק ב- 28 באפריל 2021